Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ: ΑΛΕΞΗ ΘΥΜΑΣΑΙ; – «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!»

Greek Prime Minister Alexis Tsipras
«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», φώναζε ο Α. Τσίπρας το 1999, ναι, ο Αλέξης, που πριν λίγα 24ωρα μίλησε, σε… άπταιστα αγγλικά, στο ίδρυμα του Μπιλ Κλίντον, ναι, δεν τρολάρουμε, στο ίδρυμα αυτού που πριν 16 χρόνια και συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου του 1999, η Αριστερά και φυσικά ο Αλέξης έκριναν ως persona non grata τον Μπιλ Κλίντον. Πραγματικά απορούμε αν ο Αλέξης έχει συνειδητοποιήσει την μεταστροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Μήπως του έχουν μάγια ή τελικά όλα ήταν ένα καλοστημένο θεατράκι με σκοπό την εξαπάτηση του λαού;...
 Ετσι λοιπόν ο Τσίπρας συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία μετέδωσε ζωντανά το CNN, και πέραν φυσικά του ίδιου του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του Αλέξη Τσίπρα, παρακολούθησαν την συζήτηση ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, η Λούκα Κατσέλη, ο ΓΑΠ, και… o διεθνής επενδυτής Τζωρτζ Σόρρος.
Ας δούμε τώρα κάποια σημεία από αυτά που είπε. «Τώρα έχουμε πολιτική σταθερότητα. Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. «Ρεαλιστικό πρόγραμμα», μάλιστα, πριν λίγους μήνες όμως έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και πως αυτά σκοτώνουν την Ελλάδα.
«Είναι επίσης ανάγκη να υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να έρθουν επενδύσεις. Ξέρω ότι θα έχουμε υποστήριξη παγκόσμια, με συμμαχίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, όπως την Αμερική, όπου θα θέλουν να βοηθήσουν την εθνική μας προσπάθεια».
Εγώ τώρα γιατί πιστεύω πως οι… επενδύσεις μεταφράζονται σαν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Ειδικά μια τέτοια δήλωση ενώπιον του Τζωρτζ Σόρος δεν μπορεί να με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον.
Είναι σαφές, λοιπόν, ότι έρχεται τους επόμενους μήνες μια τεράστια μνημονιακή λαίλαπα, η οποία θα σαρώσει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.
Σιγά σιγά λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο πως ο Α. Τσίπρας λειτουργεί ως ο άνθρωπος των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ήρθε η πρώτη πρόσκληση από τις ΗΠΑ για τον Αλέξη. Όχι από την επίσημη κυβέρνηση αλλά από κάποια «Ιδρύματα» (Levi, Brookings). Πράγματι, ο Τσίπρας δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, πήγε εκεί τον Ιανουάριο του 2013, πέρασε τις… εξετάσεις κι έτσι δύο χρόνια αργότερα έγινε πρωθυπουργός της χώρας.
Για όσους δεν γνωρίζουν το Brookings Institute είναι μια «δεξαμενής σκέψης» (Think tank) που συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των στόχων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Στις τάξεις του υπάρχουν όλων των ειδών τα στελέχη διαφόρων υπηρεσιών, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί. Έχει ιδρυθεί το 1916, αναγνωρίζεται και από τα δύο αστικά κόμματα στις ΗΠΑ, «Δημοκρατικούς» και «Ρεπουμπλικάνους», ωστόσο έχει πιο στενούς δεσμούς με τους «Δημοκρατικούς». Γι’αυτό άλλωστε και τα πάρε δώσε του Αλέξη με το ίδρυμα Κλίντον, στο οποίο υπόψιν μέλος είναι και η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Mάλιστα πριν λίγες ημέρες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δημοσίευσε ένα απόρρητο τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και με το οποίο οι ΗΠΑ παρείχαν καθοδήγηση στον Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει απέναντι στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Στόχος του τηλεγραφήματος ήταν η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με τις λοιπές ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία, οι οποίες θα παρείχαν τη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.
Ο έλληνας πρεσβευτής αναφέρει ότι είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος του μετέφερε εντυπώσεις από τη σημαντική συνάντηση Λιου – Σόιμπλε, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, κυρίως στο σκέλος που αφορούσε την Ελλάδα.
Σε άλλο επίκαιρο σημείο του τηλεγραφήματος, αναφέρεται ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων». Εν ολίγοις ο Τσίπρας πριν πάει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους δανειστές, έπαιρνε οδηγίες από τους Αμερικανούς για το τι πρέπει να πράξει.
Επίσης μην ξεχνάμε και το ευχαριστώ του Γ. Δραγασάκη, όπως του Σημίτη το 1996 στις ΗΠΑ, για… τη συμβολή τους στην επίτευξη συμφωνίας «με αναπτυξιακό ορίζοντα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επεσήμανε πάντως τον «αντιφατικό τους ρόλο» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η δήλωση του Γ. Δραγασάκη
«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδεχομένως χωρίς τη δική τους συμβολή και επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα χρέους και αναπτυξιακό ορίζοντα ίσως να μην πετυχαίναμε», ανεφερε χαρακτηριστικά.
Και φυσικά η… λεγόμενη στροφή προς την Ρωσία και το ξεπάγωμα των σχέσεων μεταξύ των ομόδοξων χωρών ήταν για το θεαθήναι. Ο Αλέξης είχε επιλέξει τον σύμμαχό του εμπαίζοντας την «ρώσικη αρκούδα.»
Εν έτει 2015 ο Αλέξης, τα ξέχασε εν μια νυχτί όλα όσα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, δίνοντας τα σέβη του στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

2 σχόλια:

  1. ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!
    ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΙΣΤΑΝΩΝ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. γ.Παΐσιος: «Φονιάδες των λαών, αμερικάνοι»
    Posted on Φεβρουαρίου 16, 2015 by Μιλήσιος Σχολιάστε






    6 Votes


    463775-paisios
    Μαρτυρία του Βαλίδη Σταύρου, αντιστρατηγου ΕΛ.ΑΣ ε.α., θεολόγου , πρώην Διοικητή Α.Τ. Αγίου Όρους.
    Κάποτε είχε πάει στο Άγιον Όρος ένας Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής.
    Τού μίλησαν για τον γέροντα κι αποφάσισε να τον συναντήσει.
    Όταν έφτασε στο κελί μαζί με τους δύο συνοδούς του, εμφανίστηκε ο Γέροντας , ο οποίος μόλις τούς είδε , χαμήλωσε τα μάτια και είπε:
    «Φονιάδες των λαών , Αμερικάνοι.»
    Αυτό φάνηκε πρωτάκουστο στους παρισταμένους και κάποιος επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα λέγοντας: «Μα, Γέροντα, δεν είναι ακριβως Αμερικανοί.Είναι Έλληνες πού ήρθαν να προσκυνήσουν στο Άγιον Όρος και ήλθαν να σας δουν.»

    (Ήταν η εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία με τις αποσχίσεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας κλπ. Στον πόλεμο αυτό καταλάβαινε ο καθένας τον καταλυτικό ρόλο των Αμερικανών.)
    Ο Γέροντας ωστόσο δεν άλλαξε στάση.Άρχισε να τους μιλά, λέγοντας ότι χωρίς τους Αμερικανούς θα υπήρχε ειρήνη στον κόσμο. Τότε ο νεαρότερος τών συνοδών του Γερουσιαστή είπε στον Γέροντα: Εμείς προσπαθούμε για την ειρήνη.
    Δεν είμαστε σύμφωνοι με τις ενέργειες του Ααμερικανού Προέδρου.
    Θα προσπαθήσουμε με την άλλη πλευρά, δηλαδή την αντιπολίτευση, να βοηθήσουμε τους σέρβους αδελφούς μας, προς χάριν τής Ορθοδοξίας.»
    Όμως ο Γέροντας δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί τους.

    Ο άλλος συνοδός τον ρώτησε τότε ποια ήταν η γνώμη του για την Ενωμένη Ευρώπη.
    Ο Γέροντας απάντησε:
    «Α, με ρωτάτε για την Ευρώπη, με ρωτάτε για την ΕΟΚ ;
    Είναι πολύ ζεστό ακόμα το αίμα…»
    Όλοι πάγωσαν με τη συμπεριφορά του, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα λόγια.
    (Από το αρχείο πληροφοριών των Εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία).
    πηγη
    Κοινοποίηση:

    Email
    Εκτύπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive