Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Χαράλαμπος Καραγιάννης. ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ- ΣΤΟ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ - ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΕΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χαράλαμπος ΚαραγιάννηςΕίναι σε όλους , πολύ καλά γνωστό ότι δεν είχα καμία ανάμειξη με χουντικούς. Δεν συμφωνώ ότι , κατά τη διάρκεια των εργασιών από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, το κοιμητήριο καταστράφηκε . το σίγουρο είναι ότι καταστράφηκε από ανεγκέφαλους αριστερούς νυκτοβάτες  μειωμένης εθνικής συνείδησης με προσανατολισμό το άγνωστο. Το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφαση του με αρ. 75.136 και ημερ. 24.5.2013 αποφάσισε για σκοπούς ταυτοποίησης, να εγκρίνει την εκταφή των οστών από τους 16 εναπομείναντες ατομικούς τάφους πεσόντων κατά το πραξικόπημα καταδρομέων...
οι οποίοι βρίσκονται στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, αναφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι “κατά τη διάρκεια των εργασιών από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, ο χώρος καταστράφηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπασμένοι σταυροί και ταφόπλακες”.
Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», η Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι “ ως εκ τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του ημερ. 19.8.2015 αποφάσισε να εγκρίνει την `κατά χάριν` οικονομική βοήθεια μέχρι 25.000 ευρώ προς τη Συντονιστική Επιτροπή Συγγενών και Πεσόντων Εθνοφρουρών,
Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω και για σκοπούς πλήρους ενημέρωσης σημειώνεται ότι, η Κυβέρνηση, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την Επιτροπή Καταρτισμού και Τήρησης Μητρώου Μαχητών της Αντίστασης προχωρεί στην ανέγερση Μνημείου στο πάρκο παρά την κύρια είσοδο προς το Προεδρικό Μέγαρο, ως ένδειξη τιμής προς όσους έπεσαν μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα. Για το σκοπό αυτό έχει, ήδη, εγκριθεί κονδύλι ύψους 75.000 ευρώ, το οποίο θα παραχωρηθεί προς την εν λόγω Επιτροπή, η οποία και είναι η Αναθέτουσα Αρχή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Εικαστικός Διαγωνισμός για την ανέγερση του Μνημείου έχει προκηρυχθεί στις 18.9.2015 και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το αργότερο εντός Ιανουαρίου 2016. Η εκτέλεση του έργου αναμένεται να διαρκέσει περίπου εννέα μήνες και περί το Δεκέμβριο του 2016 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Μνημείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μετα από τα πιο πάνω θέλω να  αναφέρω ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  διαπράττει μέγα σφάλμα να αγνοεί τους πραγματικούς υπερασπιστές της Κύπρου στα πεδία των μαχών ,ενάντια στον τούρκο κατακτητή .αντί αυτού θα  ανεγείρει  , ιδεολογικό  μνημείο  , σε μισθοφόρους  του νόμιμου μεν , αδιάλλακτου δε  συμφεροντολόγου ατομικιστή νόμιμου προέδρου της Κύπρου Μακάριου. Ποιον Μακάριο να σεβαστώ ,τον υποψήφιο αντιβασιλέα της Ελλάδας βάση του σχέδιο Ατσεσον 2 , ίσως τώρα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά .Τον μακάριο που εάν έκανε διανομή μόνο  τα 750 καλάσνικωφ που είχε στα υπόγεια της αρχιεπισκοπής ,σε κάθε πολυκατοικία θα είχε έναν ταχυβόλο οπλοφόρο και θα σκότωναν όλο τον κόσμο ,τον μακάριο που τούρκοι και βρετανοί πήραν βιαστικά και γρήγορα στο συμβούλιο ασφαλείας να καλέσει την Τουρκία να επέμβει ,Τον άπειρο της πολιτικής μακάριο που πρώτα έκτιζε και ύστερα έτρεχε να χαλάσει την συμφωνία  Ζυρίχης -Λονδίνου .  ίσως ο  Νίκος Αναστασιάδης τους χρειάζεται για να συνοδοιπορήσουν μαζί με το  ΑΚΕΛ στο επερχόμενο δημοψήφισμα για λύση του κυπριακού .
Ίσως πάλι  ο  Νίκος Αναστασιάδης δυσκολεύεται να παραδεχτεί ότι το 1974 στα πραγματικά στρατόπεδα των δυνάμεων καταδρομών παρουσιάστηκαν μόνο το 2,5 % των πραγματικών εφέδρων ,ανάμεσα σε αυτούς που δεν  παρουσιάστηκαν , κάποιοι ίσως  είναι κομματικοί του φίλοι .
Εν πάση περιπτώσει δεν θα αναφέρω ούτε τους κλέφτες και κλεπταποδόχους της οδού αγίου Ανδρέου στην Λεμεσό , ούτε περισσότερο από την βολή τουρκοκύπριου που με μια σφαίρα σκότωσε δυο ελληνοκύπριους στην ιδία περιοχή ,  το μήνυμα το στέλλω για μερικούς , να μην νομίζουν ότι τρώω κουτόχορτο .
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ  ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ  ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο, μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά 458 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων και εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 1050 προσώπων. Εγώ ο Χαράλαμπος Καραγιάννης Αντιλαμβάνομαι ότι επιβάλλεται η διακρίβωση , των συνθηκών θανάτου ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα τους. Είναι κοινό μυστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις , έχουν εντοπιστεί σημάδια εκτέλεσης στα οστά των αγνοουμένων .Την ευθύνη φέρει η
Τουρκία και οι αξιωματικοι που ηγήθηκαν της εισβολής . Οπωσδήποτε πρέπει να τιμωρηθούν για τις δολοφονίας τόσον των στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου ,όσον και των ανυποψίαστων πολιτών .Επιτέλους είναι καιρός να μάθουν τα παιδιά μας  , πως αυτά τα σημαδεμένα κρανία ,την δεδομένη στιγμή το 1974 ,κρατούσαν στα δεμένα χέρια τους την τιμή και την αξιοπρέπεια του έθνους . Σήμερα 30-10-2015 ,θέλω να καταλάβετε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο από μια κοροϊδία . το θέμα της τιμωρίας των ενόχων περνά μέσα από διαφορετική διαδικασία και το διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου , πολύ φοβάμαι πως δεν θα τύχουμε  της υποστήριξης των ευρωπαίων .πρώτον οι ίδιοι είναι ηθικοί αυτουργοί .δεύτερον χάριν της λύσης του κυπριακού από σπρώξιμο σε σπρώξιμο θα μείνει στο περιθώριο .εύχομαι να γίνει το αντίθετο ,να έρθει η ηθική δικαίωση ,γιατί όχι και αποζημίωση . να είστε υπερήφανοι για ότι είσαστε .

Χαράλαμπος Καραγιάννης , επίστρατος βετεράνος 32 M.K  πολέμου 1974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive