Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή θα είναι η νέα μνημονιακή κυβέρνηση Μέρκελ - Σόϊμπλε- Τσίπρα- Καμμένου. Ονόματα υπουργών και η άρνηση Δραγασάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την νίκη του στις εκλογές, επέστρεψε στο μέγαρο Μαξίμου έπειτα από ένα μήνα και με τους στενούς του συνεργάτες επιλέγει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Η νέα κυβέρνηση με τις ευλογίες των τοκογλύφων θα ανακοινωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης και η ορκωμοσία θα γίνει την ίδια ημέρα...
καθώς ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό....Τα βασικά υπουργεία σε μεγάλο βαθμό έχουν “κλειδώσει” ωστόσο το θέμα του Προέδρου της Βουλής αφήνει ακόμη ανοιχτές κάποιες θέσεις σε κορυφαία υπουργεία.
Οι καραμπόλες φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν... κάτσει και έτσι τα ονόματα των κυρίων Δραγασάκη, Βούτση, Βίτσα και Σκουρλέτη... παίζουν σε τρία υπουργεία, αλλά και στη θέση του Προέδρου της Βουλής.
Οπως σε κάθε σχηματισμό κυβέρνησης, καραδοκούν οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής, όπως συνέβη με την περίπτωση του κ. Δραγασάκη με άγνωστη, επί του παρόντος, εξέλιξη. Αν αρνηθεί μέχρι τέλους πιθανόν να διατηρηθεί η θέση του αντιπροέδρου. Για την θέαη του προέδρου της βουλής ακούγονται δύο ονόματα. Το ένα είναι του Νίκου Βούτση. Σε αυτή την περίπτωση στο υπ. Εσωτερικών θα οδεύσει ο Πάνος Σκουρλέτης, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το δεύτερο όνομα είναι του Θόδωρου Δρίτσα για την θέση του προέδρου της Βουλής, οπότε, σε αυτή την περίπτωση το υπ. Ναυτιλίας πιθανόν να παραμείνει στον Χρήστο Ζώη, όπως επιθυμεί ο Πάνος Καμμένος.

Έτσι αν ο κ. Δραγασάκης δεν αποδεχθεί την πρόταση για το προεδρείο επιμένοντας ότι θα ήθελε να αναλάβει ένα υπουργείο, τότε όλοι δείχνουν προς το μέρος του Ν. Βούτση και τοποθετούν τον Πάνο Σκουρλέτη στο Εσωτερικών...

Μόνο βέβαιο για πολλούς το ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και ξαναπήρε το Άμυνας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως φαίνεται θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασία θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην ίδια θέση σ το υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθεί και ο Ν. Κοτζιάς. Στους παραμένοντες και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας. 

Άγνωστο όμως αν θα μείνουν στην νέα κυβέρνηση οι κύριοι: Χρήστος Ζώης, Ιωάννης Μουζάλας και Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος όμως αναμένεται να αναλάβει σημαντική θέση πλάι στον Πρωθυπουργό για τον έλεγχο της εφαρμογής της συμφωνίας.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν και σκέψεις για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ρόλος αναζητείται και για τον Δημήτρη Βίτσα, ενώ δεν αποκλείεται το "φλερτ" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Φώτη Κουβέλη να οδηγήσει στην αξιοποίηση του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Αμετακίνητοι παραμένουν ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Παρασκευόπουλος στο Δικαιοσύνης, όπως και ο Νίκος Παππάς με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Επικρατείας. Κυβερνητική εκπρόσωπος πιθανόν θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία μαζί με τον Νίκο Παππά, συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην ορκωμοσία του και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό.
Επιπλέον φαίνεται πως θα υπουργοποιηθούν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Θεανώ Φωτίου και πιθανόν ο Θεόδωρος Δρίτσας, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια χαρτοφυλάκια θα αναλάβουν. Πληροφορίες θέλουν τον κ. Σακελλαρίδη αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Το πιθανό κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αν και οι διεργασίες συνεχίζονται:

Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτές: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης
Επικρατείας: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το μνημόνιο: Γιώργος Χουλιαράκης
Οικονομίας: Γιώργος Σταθάκης
Μεταφορών και δικτύων:Χρήστος Σπίρτζης
Παραγωγικής ανασυγκρότησης: Πάνος Σκουρλέτης
Εσωτερικών: Νίκος Βούτσης (ή Πάνος Σκουρλέτης)
Άμυνας: Πάνος Καμμένος
Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς
Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος
Υγείας: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Προστασίας Πολίτη: Γιάννης Πανούσης (ή Δημήτρης Βίτσας). 
Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας ή Δημήτρης Βίτσας ή Θεόδωρος Δρίτσας
Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Παιδείας: Κώστας Γαβρόγλου (ή Κώστας Δουζίνας)
Καταπολέμησης διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

Πρόεδρος Βουλής: Γιάννης Δραγασάκης (σε περίπτωση που επιμείνει στην άρνηση ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Βούτση και Θεόδωρου Δρίτσα).
Ο κ. Δραγασάκης πάντως συγκεντρώνει κατά πολλούς περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου κρατώντας τον συντονισμό του οικονομικού επιτελείου.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive