Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

«Σαρώνει» η κακοκαιρία στη Δ. Ελλάδα - Εντονα φαινόμενα στην Αττική. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ



Σημαντική μεταβολή του καιρού έχει ξεκινήσει από την Κυριακή (20/09) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους, ενώ έντονα είναι τα φαινόμενα και στην Αττική....
Το βράδυ, η καταρρακτώδης βροχή, η οποία ξέσπασε στην Πρέβεζα, αλλά και στις γύρω περιοχές ήταν τόσο δυνατή που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παραλιακή οδό αλλά και στο ιστορικό κέντρο, με το ύψος του νερού που σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει και το μισό μέτρο.



Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων προκλήθηκαν στην πόλη της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

«Βιβλικές καταστροφές» προκάλεσε νωρίς σήμερα το πρωί η κακοκαιρία και στην περιοχή Ασπρόχωμα της Καλαμάτας.
Λίγα λεπτά μετά τις 7, η δυνατή καταιγίδα και ο ανεμοστρόβιλος προξένησαν σοβαρές ζημιές και τροχαία ατυχήματα.



Ανάλογη ήταν η εικόνα στη Σκάλα Λακωνίας, όπου τα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους δεκάδες κατεστραμμένες περιουσίες. 

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την πόλη έφερε ζημιές σε καταστήματα, δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς.



Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Την Τρίτη (22-09) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive