Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Ε: Οι μετανάστες είναι η... σωτηρία μας! Ή ο ΤΑΦΟΣ μας

unionΤο ευρωπαϊκό think tank Notre Europe, το οποίο έχει κυρίαρχο ρόλο στη χάραξη της πολιτικής της Ευρώπης, εξέδωσε μελέτη τον Φεβρουάριο του 2013 η οποία αναφέρει πως η ενσωμάτωση των μεταναστών στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της Ευρώπης. Στην απορρόφηση των μεταναστών πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι χώρες ανεξαιρέτως.
Η έκθεση έχει τίτλο ''Μεταναστευση: Μια παραγνωρισμένη πρόκληση για την σωτηρία του ευρωπαικού κράτους πρόνοιας".
Στην σύνοψη της αναφέρει: "οι επιπτώσεις της μελλοντικής δημογραφικής εξέλιξης της Ευρώπης δύναται να επιφέρει σοβαρό αντίκτυπο στον Ευρωπαικό τρόπο ζωής...
ιδιαίτερα καθώς οι πιέσεις στην χρηματοδότηση του Ευρωπαικού συστήματος πρόνοιας και συντάξεων αυξάνονται καθώς οι γενιές των μεταπολεμικών baby boomers βγαίνουν στην σύνταξη την ίδια στιγμή που ο δείκτης γεννήσεων είναι στο χαμηλότερο σημείο απο το 1960. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι εισέρχονται στο σύστημα απο όσους εξέρχονται.
Είναι απαραίτητο να γίνουν μεταρρυθμίσεις και το ερώτημα είναι εάν η μετανάστευση (πρός την Ευρώπη) μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί, αλλά μόνο αν οι Ευρωπαικές οικονομίες έχουνε την δυνατότητα να αναπτυχθούνε αρκετά ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με τις οποίες θα ενσωματωθούν οι μετανάστες στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και να μπορούν να συνεισφέρουν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Το εγχείρημα αυτό θέτει πολλές προκλήσεις στην πραγματοποίηση του και κάνει απαραίτητη την αλλαγή και την δραστική βελτίωση των πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών ειδικά των Ευρωπαικών χωρών που ήδη έχουν θετικό πληθυσμιακό ισοζύγιο οι οποίες έχουν αποδειξει ότι ενσωματώνουν πιο δύσκολα τους μετανάστες. Η βελτίωση της απορρόφησης των μεταναστών δεν θα βασιστεί μόνο στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη της απορροφησης των μεταναστών αλλά και με την λήψη μια σειράς πρωτοβουλίων σε όλη την Ευρώπη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive