Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ηρωας στο λιμάνι τις τραγωδίας. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στους αστυνομικούς, πατέρα του παιδιού που πνίγηκε στην Πάτρα

Μπορούσε να σωθεί, αλλά έμεινε μέσα στο μοιραίο Atos που βούλιαζε στο λιμάνι της Πάτρας για να σώσει τις δύο φίλες του που επέβαιναν ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης! Παρά την αυτοθυσία του όμως, ο ήρωας φοιτητής δεν τα κατάφερε και «χάθηκε» μαζί τους! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ...

Η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου έκανε τα μάτια όσων τον άκουγαν να πλημμυρίσουν δάκρυα. Ο άτυχος Πατρινός φοιτητής της Γεωπονικής είχε γνωρίσει πριν από λίγες ώρες σε ένα πάρτι την 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη -επίσης από την Πάτρα- και την 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν τον εμπόδισε να θυσιάσει τη ζωή του προσπαθώντας να τις απεγκλωβίσει, όταν έγινε το φοβερό τροχαίο δυστύχημα στις 5.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι κηδείες του Ανδρέα και της Ρεγγίνας έγιναν χθες το απόγευμα με διαφορά μιάμισης ώρας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Στην κηδεία του 21χρονου, που προηγήθηκε, ο πατέρας του Βησσαρίων Αλέξης -είναι αστυνομικός και σαν από τραγική ειρωνεία είχε βάρδια στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όταν ενημερώθηκε για το δυστύχημα- ράγισε καρδιές όταν απευθύνθηκε με φωνή δυνατή και σταθερή στα τρία παιδιά που απεγκλωβίστηκαν σώα από το μοιραίο αυτοκίνητο λέγοντας: «Μη μου ζητάτε συγγνώμη. Ηταν θέλημα Θεού να φύγει ο Ανδρέας. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήταν πίσω... Κι "έφυγε" μαζί τους. Μη μου ζητάτε συγγνώμη. Θέλω να σας γνωρίσω, είστε και δικά μου παιδιά».
Στα λόγια αυτά, περισσότερα από 2.000 άτομα που βρέθηκαν στο κοιμητήριο για το τελευταίο αντίο στο αδικοχαμένο παιδί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ολη αυτή την ώρα η μητέρα του 21χρονου δεν έφυγε στιγμή από το φέρετρο. Η μοίρα τής έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς υποδέχτηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» όπου εργάζεται τους τρεις φίλους του παιδιού της που σώθηκαν, χωρίς να ξέρει ότι ο Ανδρέας της ήταν μαζί τους! Σε όλη τη διάρκεια της τελετής στεκόταν πάνω από το κεφάλι του παιδού της και χάιδευε τα μαλλιά του, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει ότι σε λίγο θα αποχωριζόταν για πάντα το αγγελούδι της. Ο άλλος γιος της ήταν διαρκώς στο πλευρό της προσπαθώντας να της δώσει κουράγιο, ενώ συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές του Ανδρέα στέκονταν θλιμμένοι δίπλα στην οικογένεια με τα μάτια βουρκωμένα.
Μιάμιση ώρα αργότερα, στην ίδια εκκλησία, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν για πάντα και την 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη. Το σκηνικό θύμιζε αρχαία τραγωδία, με τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Ιάκωβο και Χριστίνα, να είναι απαρηγόρητοι για το μοναχοπαίδι τους που χάθηκε τόσο πρόωρα. Στο πλευρό τους έσπευσε να συμπαρασταθεί πλήθος κόσμου από την Πάτρα που θέλησε να πει μια κουβέντα παρηγοριάς στους συντετριμμένους γονείς. Το «παρών» έδωσε και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.
Αίσθηση προκάλεσαν οι συγκλονιστικές περιγραφές του δύτη ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα λίγο μετά την πτώση του κόκκινου Atos. Σοκαρισμένος, ο Χρήστος Καραφλός περιέγραψε όσα είδε βουτώντας στον μολο της Αγίου Νικολάου για να βγάλει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί. Οπως αποκάλυψε, το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο και το πίσω μέρος του ακουμπούσε στην προβλήτα, πράγμα που δείχνει ότι δεν έπεσε με ταχύτητα στο νερό.
Δεν μπορούν να καταθέσουν οι διασωθέντες λόγω του σοκ
Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τα αίτια της μοιραίας πτώσης του αυτοκινήτου στον μώλο της οδού Αγίου Νικολάου που κόστισε τη ζωή των τριών φοιτητών. Οι αξιωματικοί του Β' Λιμενικού Τμήματος περιμένουν το πόρισμα του εμπειρογνώμονα και τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου Hyundai Atos και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών, οι οποίοι όμως βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση να μιλήσουν. Οι λιμενικοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς προέκυψε ένα χτύπημα στην αριστερή πλευρά του οχήματος, δηλαδή αν δημιουργήθηκε πριν ή κατά την πτώση του αυτοκινήτου στο νερό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να «λύθηκε» το χειρόφρενο και να έπαιξε ρόλο η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω βροχόπτωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive