Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΛΛΑΔΑ - ΣΚΟΠΙΑ. Έδειξε τα δόντια της η Εθνική μας λιώνοντας τα Σκόπια με 85 - 65


Έδειξε τα δόντια της...Η Εθνική βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στην τελευταία περίοδο νίκησε στο Ζάγκρεμπ άνετα την FYROM με 85-65 για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και έδειξε ότι εάν βρει ρυθμό μπορεί να έχει πολύ καλή παρουσία στην διοργάνωση. Η «επίσημη αγαπημένη» είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Έδειξε ακόμη να ψάχνει την «χημεία» και τους ρόλους της. Έγιναν φανερές, ωστόσο, στο παρκέ και οι μεγάλες δυνατότητες που έχει αν βρει συνοχή. Εκείνο, που, πάντως, μετράει περισσότερο στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και για τον Γ' Όμιλο της πρώτης φάσης, είναι η νίκη. Αύριο (6/9, 22:00) περιμένει την Εθνική το κρας τεστ απέναντι στην «οικοδέσποινα» του γκρουπ...
Κροατία και εκεί θα βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το που βρίσκεται και που... πατάει η «επίσημη αγαπημένη».
Η Εθνική ομάδα άρχισε μουδιασμένη την αναμέτρηση και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-1 λίγο μετά την συμπλήρωση των πρώτων δυόμιση λεπτών της συνάντησης. Ο κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» Φώτης Κατσικάρης κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και η Εθνική επέστρεψε στο παρκέ με μεγαλύτερη ενέργεια και διάθεση στην άμυνα. Από την άμυνα έβγαλε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και βρήκε επιθετικό ρυθμό. Με επιμέρους σκορ 18-2 και πρωταγωνιστές τους Νικ Καλάθη, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Γιώργο Πρίντεζη προηγήθηκε με 19-9 με 3’ και 9’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.
Η Εθνική προηγήθηκε και με 10 (21-11) 1’ και 24’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στην συνέχεια χαλάρωσε αμυντικά, ενώ στην επίθεση έκανε εύκολα το λάθος και η FYROM με τους Στογιανόφσκι, Κοστόσκι, να πετυχαίνουν από δύο τρίποντα μείωσε στον πόντο (26-25) λίγο μετά το 14’. Με την είσοδο του Κώστα Σλούκα, η «επίσημη αγαπημένη» βελτιώθηκε και στις δύο πλευρές του γηπέδου και βρήκε λύσεις από μακριά στην επίθεση και έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 7 πόντων (38-31) με επιμέρους σκορ 12-6.
Η Εθνική πέρασε την μπάλα κοντά στην ρακέτα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και με καλάθια των Μπουρούση, Πρίντεζη προηγήθηκε με 8 (44-36) με 7’ και 18’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Πρίντεζη, η «επίσημη αγαπημένη» ξέφυγε με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο (49-39) 6’ και 17’’ πριν την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου. Η άμυνα, ωστόσο, χαλάρωσε ξανά και χάθηκε ο επιθετικός ρυθμός, με συνέπεια η FYROM να πλησιάσει στους 5 (55-50) με 1’ και 3’’ να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Με διείσδυση του Σλούκα και προσπάθεια του Κουφού, σχεδόν με την εκπνοή του δεκαλέπτου, η Εθνική τελείωσε την τρίτη περίοδο στο +9 (59-50).
Με τρίποντο του Νίκου Ζήση η «επίσημη αγαπημένη» ανέβασε την διαφορά στους 12 (62-50) στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου και στα τελευταία πέντε λεπτά κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ της Αρίνα Ζάγκρεμπ, καθώς είχε περισσότερες δυνάμεις και λύσεις από τον αντίπαλο της. Με σερί 12-0… εκτόξευσε την διαφορά στους 22 (79-57) με 2’ και 41’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης. 
Διαιτητές: Λοτερμόσερ (Γερμανία), Σίλβα (Πορτογαλία), Πουτένκο (Ρωσία)
Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 30-39, 65-85
ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Μπρτσκοφ, Ιλιέφσκι 5, Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20, Στογιανόσκι Β. 13, Στογιανόσκι Ντ5, Σιμονόφσκι 6, Μλαντενόφσκι, Τραϊκόφσκι 6, Γκιουρόσκι 3, Χέντρικς 2,  Σαμαρντζίνσκι 5
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16 (10ρ), Ζήσης 3, Σπανούλης 10 (5 α), Καλάθης 7 (8 α), Περπέρογλου, Σλούκας 9, Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11ρ), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive