Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΚΥΠΡΟΣ. TΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΒΙΩΜΑ ΝΑΥΤΗ 1974

Είμαι ο Χαράλαμπος Καραγιάννης  πάλι , σήμερα θα σας κάνω μια αποκάλυψη , που δεν είναι και η μόνη άγνωστη.    Όταν Ζήτησα  μαρτυρία από γνωστό μου πρόσωπο ,επιχειρηματία από την Αμμόχωστο , για την δράση του  399 τάγματος πεζικού  Mπογαζιού Αμμοχώστου ( είχε αρχικά   βάση την περιοχή – χωριό   Μοναρκά ) ,  πάνω από τη Ναυτική Βάση Μπογαζιού Αμμοχώστου [Ναυτική Βάση χρυσούλη ] , για την ημερομηνία 14/08/1974 , και ώρα  7,00 π.μ έως 11,00 π.μ .
Το μυαλό του γνωστού μου ,  κολλά στον διοικητή των βατραχανθρώπων της  Ναυτικής  Βάσης  Μπογαζιού Αμμοχώστου , Σταύρο Γουλέα , σήμερα, αντιναύαρχο ε.α. Σ. Γουλέα , αυτά μου λέει σου τα ξαναείπα , ναι του απαντώ όμως το ναυτικό δεν έχει αντιαρματικά , τώρα ψάχνω , το γιατί  έσπασε η γραμμή άμυνας  Χαμίτ Μάντρες - Μιας Μηλιάς  και  το κατά πόσο και σε πιο βαθμό λειτούργησαν τα αντιαρματικά , τι σοι ήταν , του ωμού , παλαιού τύπου 2 σωλήνες που ενώνονταν , RPG  ,αυτά που σέρνονται με 2 τροχούς ?  , τώρα που θυμάμαι μου λέει , από πάνω υπήρχε άλλο στρατόπεδο , να το δω και θα σου πω .    Ξαναγυρίζει στον Γουλέα ,  αυτός μου λέει είχε μεγάλη εμπλοκή , όταν καταρρίψαμε τουρκικό βομβαρδιστικό  αεροσκάφος...
επέμενε να λέει ότι οι πιλότοι έμειναν μέσα στο αεροπλάνο  ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τους παρέλαβε ασθενοφόρο από τις βρετανικές βάσεις Δεκέλειας , συνεχίζει o  επιχειρηματίας από την Αμμόχωστο όταν τον ρώτησα , τι κάνουμε τώρα , που μας κτυπούν οι τούρκοι πήρα  την απάντηση << τα όπλα να στραφούν προς Λευκωσία .>>
Κάνω έρευνα  στο διαδίκτυο και μένω ξερός και διερωτώμαι    ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΜΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΙΣΩ ? ,μια αξιόπιστη πληροφορία , από φίλο μου λέει , ότι  ,Την ημέρα του πραξικοπήματος η Λευκωσία αποκόπηκε από την ΕΣΑΚ , έτσι στρατεύσιμος θητείας του 286 ΜΤΠ ,που ανακλήθηκα σε υπηρεσία ,έκανε τον γύρο  Κερύνεια , πάναγρα  ,Μόρφου Λευκωσία .
 Αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πραξικόπημα κατά μακαρίου μεταξύ αυτών ο Παπαδάκης , Ο Τσαταλός και ο Κανδαλέπας
Ο Παπαδάκης προβάλλει  αντιρρήσεις στις  οδηγίες , του  διοικητή του ναυτικού Κύπρου , αντιπλοίαρχου Παπαγιάννη λέγοντας πως , το Ναυτικό δεν μπορεί ν’ αναλάβει τέτοιες αποστολές, «..διότι ούτε εγκληματίαι είμεθα, ούτε συλλήψεις γνωρίζομεν να κάνωμεν, ούτε και διά εκ συστάδην μάχας είμεθα εκπαιδευμένοι , πολλοί δε αγνοούν και την καλήν χρήσιν των όπλων…» και δεν μπορεί να διατάξει το προσωπικό του.
Η μαρτυρία του ναύτη
Την ιστορία του ναύτη την άκουσα , δυο φορές από το ίδιο συγγενικό  πρόσωπο , του παθόντα , μου την επιβεβαίωσε τρίτος , ρώτησα τέταρτο βάτραχο κερυνιώτη που ήταν έφεδρος το 1974 , έμμεσα πλην σαφώς μου έδωσε την εντύπωση ότι ο τσομάκης ακολουθούσε την πειθαρχία του καλού παιδιού , κανένας όμως δεν έδινε  γραπτή μαρτυρία .   Για τρίτη φορά επικοινωνώ με το συγγενικό  πρόσωπο , του παθόντα του ονομάζω , τον τσομακη και ζητώ λεπτομέρειες , κάτι που δεν υπήρχε στο διαδίκτυο , ποιος θα πιστέψει χωρίς στοιχεία ?
Μου λέει θα σου δώσω το όνομα και το τηλέφωνο του  , πές του ότι εγώ σου τα έδωσα για να μην φοβηθεί .
Τον παίρνω λοιπόν τηλέφωνο  και ζητώ όνομα , βαθμό ναύτη , καταγωγή ,όνομα τορπιλακάτου , βαθμό  τσομάκη , τι όπλο χειριζόταν , με τι όπλα τους κτύπησε το τουρκικό βομβαρδιστικό,   αυτά δεν αναφέρονται στο διαδίκτυο .   
 Η   πραγματικότητα  έχει ως εξής :  η τορπιλάκατος Τ3  με επικεφαλή τον  διοικητή της ναυτικής βάσης Κυρήνεια υποπλοίαρχο Μάκη  Τσομάκη    βγήκε για αναγνώριση του τούρκικου στόλου.
Ο  ναύτης  1974 Χριστόδουλος Χριστόδουλου , πλήρωμα της Τ3   από την πεντάγυια  (και τώρα πρόσφυγας ) ο μοναδικός επιζήσας μαρτυρά , ότι είχε θέση  πυροβολητή στο πίσω μέρος του καταστρώματος και χειριζόταν  ρώσικο πυροβόλο , μου διευκρίνισε ότι το πυροβόλο έφερε και  κάτι σούστες ομολογώ , αυτό δεν το κατάλαβα ,  πως δουλεύει δηλαδή .   Αρχικά  μου αφηγείται , το  τουρκικό βομβαρδιστικό  αεροσκάφος πέταξε  από πάνω μας  , μετά έκανε στροφή ,  πήγε μέχρι το ακρωτήριο  κορμακίτη , έκανε επαναστροφή  και ταυτόχρονα έκανε βύθιση για να τους ρίξει ρουκέτες , ο ναύτης Ο Χριστόδουλος Χριστόδουλου   εγκλώβισε με το πυροβόλο και   ζήτησε εξουσιοδότηση να βάλει εναντίον του βομβαρδιστικού ,  ο Τσομάκης του είπε όχι , μη , είναι φιλικό .  ο  Χριστόδουλος μου λέει , όταν είδα  φωτιά να φεύγει από το αεροπλάνο αστραπιαία βούτηξα στη θάλασσα  . δυστυχώς Το μικρό πλοίο  βυθίστηκε αύτανδρο. Κανένας δεν έζησε.
Θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω το παράπονο του ναύτη  1974 Χριστόδουλου Χριστόδουλου   με  τα λόγια του , με απόλυτη ακρίβεια όπως μου τα είπε , αυτός << ο   Τσομάκης  , σε προγενέστερη φάση στο πραξικόπημα  με κυνήγησε με περίστροφο ,επειδή πρόσφερα αναψυκτικό σε κρατούμενο >> , κρατούμενοι μακαριακοί υπήρχαν στο φρούριο της Κερύνειας από 15-07-εως και 20-08-1974 . Μέσα στο κάστρο αναγνώρισα από ταινία  και γνωστό μου επίστρατο καταδρομέα του 22 λόχοι της 32 μοίρας καταδρομών ,αγνοώ πως βρέθηκε εκεί .   
Επίσης Ο ναύτης   1974 Χριστόδουλου ,  μου είπε  στην Ναυτική  Βάση του  Μαρί υπάρχει τορπιλάκατος που φέρει το όνομα  Τσομάκης , είναι αυτός ήρωας ? με ρωτά ?   …. Το αφήνω στην κρίση σας.  Βρήκε το κουράγιο και είπε ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή του
Ο  ναύτης  1974 Χριστόδουλος Χριστόδουλου , χάθηκε αρχικά με την προσφυγική οικογένεια του , του έγιναν , μάλιστα φίλες και φίλοι  πολλά μνημόσυνα .
Επί τη ευκαιρία θέλω να απευθύνω ξανά στους βετεράνους 1974 της 32 Μ.Κ το μήνυμα , ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ίδρυση πολεμικού συλλόγου, να διορθωθεί το κενό στην ιστοσελίδα 14/08/1974 -   15/09/1974 , δηλαδή το άπλωμα της μοίρας στην περιοχή ορουντας – περιστερώνας – αστρομεριτης , όπου συλλάβαμε και τούρκικο τζιπ το οποίο, υπαξιωματικός το έφερε στο προσφυγικό στρατόπεδο μας του Άγιο Επιφάνειο  στην περιοχή  <<βρύση του μαύρου >> για επίδειξη . Με το να γράφεις μόνο  έκανα πραξικόπημα , να παραθέτεις σαράντα τέσσερις νεκρούς και λίγα χοντρά λόγια δεν είναι αρκετό  , μόνοι σας αυτομαστιγώνεστε. Αγαπάμε τους έφεδρους που απολύθηκαν το 2013 , δεν γίνεται να είμαστε στον ίδιο σύλλογο με τα εγγόνια μας , και τους λιποτάκτες  . ποιος ήταν ο λοχαγός του 22 λόχου, γιατί δεν ήταν μαζί τους , ποιος έδωσε την διαταγή ,να πεθάνουν οι καταδρομείς στην χαράδρα στην χαλεύκα  ,  ποιοι  είναι αυτοί που έμειναν 15/08/1974 στο λευκονοικο ? κανένας δεν έμεινε στο λευκονοικο πέστε μου ένα όνομα.
Όσο για τα μετάλλια που δεν απονέμονται από την ίδια την πολιτεία δεν έχουν καμιά αξία ,και εάν αύριο μου φωνάξετε να πάρω  μετάλλιο συλλόγου , ακόμη και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να παραβρίσκεται δεν θα παρουσιαστώ ,τι να τα κάνω κάτι παρόμοιο έχω και δεν ξέρω που είναι  . 05-08-2015  Τελειώνοντας θέλω να τελειώσω με το έξης ,διαπιστώνω με την πάροδο του χρόνου και την αδιαφορία της πολιτείας ,οι πολεμικοί σύλλογοι θα διαλυθούν από μόνοι τους ,ένας μετά τον άλλο πεθαίνουν , όμως πάλι ανακαλύπτω ότι όλοι οι άνθρωποι στρατιωτικού ,επίστρατοι .κληρωτοί ,ο λαός θέλουν ανδραγαθήματα. Η αλήθεια πονά . ο παγκύπριος σύλλογος εφέδρων καταδρομέων Κύπρου , τονίζω εφέδρων  , είτε έχει πλήρη άγνοια , είτε σκόπιμα κρύβει  , προδοτικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ,δεν θα χαθώ ,θα τα ξαναπούμε .          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive