Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Το Blue Moon φωτίζει τη νύχτα - Η μαγευτική 2η πανσέληνος του Ιουλίου στον Αττικό ουρανό [εικόνες]

Το Blue Moon ήταν το talk of the town τα τελευταία 24ωρα, με τον κόσμο να αδημονεί να αντικρίσει την περίφημη πανσέληνο το βράδυ της Παρασκευής. Αν και πολλοί περίμεναν κοιτώντας τον ουρανό να δουν ένα μπλε φεγγάρι, αυτό που αντίκρισαν ήταν μια ακόμα πανσέληνος στα κανονικά της χρώματα. Το Blue Moon δεν έχει καμία σχέση με την κόκκινη πανσέληνο, η οποία μοιάζει σαν «να στάζει αίμα». Το όνομά του το πήρε από την αγγλική φράση...
«once in a blue moon», κάτι δηλαδή που γίνεται πολύ σπάνια. Για το συγκεκριμένο φεγγάρι του Ιουλίου, η NASA δίνει μια περαιτέρω εξήγηση: «φέτος το blue moon σημαίνει απλά το τέλος του Ιουλίου» και θυμίζει πως έχει καθιερωθεί μια σύγχρονη λαϊκή δοξασία, η οποία αναφέρει πως η κάθε δεύτερη πανσέληνος ενός μήνα ονομάζεται blue moon (ο Ιούλιος είχε ακόμα μία πανσέληνο στις 2 Ιουλίου).

Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive