Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πουλάμε ΚΑΙ τις μαρίνες στους Τούρκους...


Άλλες δυο μαρίνες στην Ελλάδα έχει βάλει στο στόχαστρο τουρκική επιχείρηση που ήδη διαθέτει και άλλη στην χώρα μας. Ο λόγος για την τουρκική εταιρία Setur η οποία κατέχει συνολικά 11 μαρίνες στην Ευρώπη. Η εταιρία Setur, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τυπου, ξεκίνησε συνομιλίες για να αγοράσει τα δικαιώματα της διαχείριση δύο ακόμα μαρίνων στην Ελλάδα και επ αυτού ο γενικός Διευθυντής του Setour, κ. Ουστούν Οζμπέι (Üstün Özbey), είπε...
ότι επιθυμούν να μεταφέρουν σε διεθνές επίπεδο την εμπειρία που απέκτησαν εδώ και 50 χρόνια ως Setur.
Η γενικός Διευθυντής της εταιρίας Setur που είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνων της Μεσογείου, είπε «Αξιολογούμε όλες τις ευκαιρίες. Αυτή την στιγμή μιλούμε στην Ελλάδα με δύο μαρίνες. Και παρακολουθούμε όλες τις ευκαιρίες στη Μεσόγειο».
Να θυμίσουμε ότι δύο όμιλοι τουρκικών συμφερόντων αναπτύσσονται ταχέως στην Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Ο Dogus Holding A.S., που κατέχει πολυ μεγαλα ποσοστά (πλειοψηφικά) στις μαρίνες του ομίλου Κυριακούλη σε Ζέα, Λευκάδα, Γουδιά Κέρκυρας και Καλαματας καθώς και στον Φλοίσβο (50%), αλλά και ο προαναφερθείς όμιλος Setur που αγόρασε τη μαρίνα της Μυτιλήνης και κατά παλιότερες πληροφορίες θέλει και εκείνη της Σάμου, για την οποία προκλήθηκαν αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς, καθώς και αυτές της Κω, της Λέρου, της Χίου κ.ά. Στόχος τους είναι να επεκταθούν τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, γεγονός που θα οδηγήσει στον έλεγχο των τιμών στην Ανατολική Μεσόγειο. Τώρα έχει φαίνεται, εστιάσει σε δύο από αυτές.

1 σχόλιο:

  1. οι ελληνοφωνες κοταρες παραδιδουν γη και υδωρ στους τουρκαλαδες
    ποσα χρονια φωναζουμε για την τουρκικη εμπορικη-οικονομικη εισβολη και την επικινδυνοτητα (μεταξυ αλλων και των προιοντων τους) που αυτη συνεπαγεται για την πατριδα μας σε ολα τα επιπεδα με μεγιστο στοχο-σκοπο η αυξανομενη οικονομικη επιρροη των τουρκων στο αιγαιο με οτι αυτο συνεπαγεται καθως το αιγαιο και τα νησια θα περνανε ολοενα και περισσοτερο στην οικονομικη ζωνη-επιρροη-χωρο-ελεγχο της τουρκιας ,οι καραπροδοτες δικοι μας (με πρωτο και καλυτερο τον γιωργακη)ανοιξαν την κερκοπορτα (αξιζει να διαβαστε ολο η κερκοπορτα ανοιξε εκ των εσω):

    ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ…ΤΟΥΡΚΩΝ

    http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/08/blog-post_482.html

    Όσον αφορά τις μαρίνες είχα προτείνει παλαιότερα να απευθυνθούμε απευθείας σε έλληνες επενδυτές (κυρίως του εξωτερικού, γιατί οι περισσότεροι του εσωτερικού ούτε πατριωτισμό έχουν ούτε εθνική αστική συνείδηση).Αντί να προσεγγίσουμε / προσελκύσουμε και να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα προκειμένου να επενδύσουν στο θαλάσσιο μας τουρισμό, εμείς δίνουμε τις μαρίνες μας στους βρωμοτούρκους: http://www.gazzetta.gr/diethni/article/363513-ston-ploysiotero-ellina-tis-aystralias-mirage και αν πράγματι δεν υπήρχε ενδιαφέρον σε κορυφαίες ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Στην Κύπρο π.χ. τη μαρίνα στη Λεμεσό θα την αναλάβει η κορυφαία εταιρεία http://www.cnmarinas.com/. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τους Κυπρίους αδελφούς μας οι οποίοι δεν θα δέχονταν ποτέ τους τούρκους σε αντίθεση με τους σκυμμένους το κεφάλι Ελλαδίτες.

    Αλλά ακόμα και από οικονομική άποψη να το δεις δεν σε συμφέρει να παραδίδεις τον θαλάσσιο τουρισμό σου στους ανταγωνιστές σου, πόσο μάλλον στους βρωμοτούρκους. Μας αρέσει πραγματικά τα κέρδη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού να τα καρπώνονται τούρκοι; Η απόλυτη ξεφτίλα η εικόνα της μαρίνας του Φλοίσβου με το μουσείο ναυτικής παράδοσης ( ανάμεσα στα σκάφη που φιλοξενεί το Θ/Κ Αβέρωφ, το Α/Τ Βέλος και η τριήρης Ολυμπιάς…) να ανήκει πλέον κατά 50% σε τούρκους.

    Είναι στην ευχέρεια κάθε σοβαρού κράτους να ελέγξει και να επιτρέψει σε ποιους και σε ποιους όχι να επενδύσουν στη χώρα. Και φυσικά ποτέ στους τούρκους. Δυστυχώς προσκυνημένοι και καθάρματα θα υπάρχουν πάντοτε σ' αυτό τον τόπο. Το θεωρώ ξεφτίλα και προσβλητικό να ανοίξουμε την πόρτα σε τούρκους επενδυτές. Δεν μπορεί τα πάντα να είναι η οικονομία. Υπάρχει και ιστορία και πατρίδα που υπερέχουν της οικονομίας. Αν τους ανοίξουμε μια φορά την πόρτα να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν και θα εξαγοράσουν τα πάντα (βλέπε τις κινήσεις τους στα Βαλκάνια).

    Οι τούρκοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι στρατιωτικά πολύ δύσκολα θα ξανά καταλάβουν ελληνικά εδάφη, γι' αυτό και αναπροσαρμόζουν τον στρατηγικό τους στόχο (που δεν είναι τίποτα άλλο από τον έλεγχο της Ελλάδας) είτε με την απόκτηση ελληνικής γης είτε με την οικονομική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα. Η κυριαρχία ενός κράτους αποδυναμώνεται σήμερα (όταν δεν μπορούν να επέμβουν στρατιωτικά) είτε με την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης είτε με τον οικονομικό έλεγχο του κράτους. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία, πρώτα στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου και αργότερα σε όλη την Ελλάδα (το οθωμανικό όνειρο).Είναι ξεκάθαρο ότι πρωταρχικός στόχος των τούρκων είναι να περάσουν τα νησιά του Αιγαίου και η Θράκη στην οικονομική τους επιρροή. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτραπεί. Πάνω από το χρήμα υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Ποτέ να μην ξανά πατήσει Τούρκος στην Ελλάδα, ούτε ως τουρίστας πόσο μάλλον ως επιχειρηματίες και επενδυτές.

    διαβάστε το βιβλίο ''Η Θράκη στο μεταίχμιο'' και θα καταλάβετε καλά τι έχουν καταφέρει. Εδική μνεία γίνεται και για τις επιπτώσεις της οικονομικής διείσδυσης-εισβολής των Τούρκων στην πατρίδα μας για την οποία κάποιοι τουρκολάγνοι εδώ μέσα πανηγυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive