Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Δημόσιο: Το νέο ενιαίο μισθολόγιο που υποβλήθηκε πρός έγκριση στους αφέντες μας τους Τροϊκανούς

Δημόσιο: Το νέο ενιαίο μισθολόγιο υποβλήθηκε στους θεσμούς
Το νέο ενιαίο μισθολόγιο αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016. Το υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη συντάξει το σχέδιο νόμου και το έχουν καταθέσει στους τροϊκανούς. Το "άνοιγμα της ψαλίδας" που ζητούν οι τοκογλύφους δανειστές...
- διατηρώντας ίδιο το μισθολογικό κόστος-  θεωρητικά γίνεται είτε με την αύξηση των μισθών των υψηλόμισθων είτε με τη μείωση των μισθών των χαμηλόμισθων είτε και με τα δυο ταυτόχρονα. Η ελληνική πλευρά δέχθηκε αυτό το άνοιγμα αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει μείωση, ενώ πιθανότατα "ποντάρουν" και στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων από τις αθρόες αιτήσεις που γίνονται για συνταξιοδότηση.
Συμβατό με τον στόχο για μείωση μισθολογικού κόστους στα 14,8 δισ. ευρώ την τριετία 2016 - 2018 είναι σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο που παρουσίασε η κυβέρνηση στους Θεσμούς σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών αλλά “αναδιανομή”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που παρουσιάστηκε στους Θεσμούς από σύμβουλο του πρωθυπουργού, έχει διαφορές από το “σχέδιο Σταϊκούρα – Μητσοτάκη” τον Νοέμβριο του 2014.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η πρόταση υποκρύπτει συζήτηση από το μηδέν για τους μισθούς καθώς δεν λαμβάνει ως βάση των αποδοχών αυτές του 2014 - κάτι που φαίνεται ότι αποτελεί υποχώρηση προς τις θέσεις των δανειστών.
Το σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι απολύτως συμβατό με την απαίτηση των θεσμών για μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο στα 14,8 δισ. ευρώ για την τριετία 2016-2018, κάτι που επιτυγχάνεται χωρίς να υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές. Το νέο μισθολόγιο περιορίζει τις μισθολογικές διαφορές στη δημόσια διοίκηση και τερματίζει «αδικίες» δεκαετιών, επιβάλλοντας στο σύνολο της κεντρικής και της γενικής κυβέρνησης τα προβλεπόμενα επίπεδα αποδοχών.
Η τρόικα ήδη από τον Απρίλιο του 2014 είχε ζητήσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1/1/2015. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πετύχει η εφαρμογή του να έχει ως ορίζοντα τον Ιούλιο του 2015. Πλέον όλα δείχνουν πως το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΘΥΜΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ κϋριοι ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΗΓΕΡΘΗ ΕΞΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΣΚΕΛΩΣΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΩΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ;
    ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΑΧΕΙΑΝ ΜΝΗΜΗΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ:
    ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟς ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΕΙΠΕΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:
    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ κ.ΤΟΜΣΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΗ"
    ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΚΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΙΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΕΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.
    ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΝΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΑΔΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ!!
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive