rottating banner

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ! + ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ; Στο θέμα του φυλακισμένου, χωρίς κάποια σχετική Απόφαση Δικαστηρίου, Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ πολλάκις μέχρι σήμερα έχουμε αναφερθή. Πρόκειται περί ενός Αγίου Εργάτου της Εκκλησίας, ο Οποίος από τα 13 του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στα Ιεροσόλυμα καί όπου καταξιώθηκε νά αναδειχθή καί Πατριάρχης! Σήμερα ευρίσκεται εντελώς απομονωμένος στο κελλί του, εκεί κάπου στις εγκαταστάσεις της Αγιοταφικής Αδελφότητος. Κανείς δεν μπορεί να Τον επισκεφθή, ούτε και αυτή η κατά σάρκα Αδελφή του κα Μαρία Χάλαρη!...

Δέκα περίπου χρόνια  η σκληροκαρδία  κάποιων εκκλησιαστικών παραγόντων της περιοχής, καθώς επίσης καί κάποιων πολιτικών προηγουμένων Κυβερνήσεων, Τον έχουν καταδικάσει σε ένα αργό θάνατο! Για τους οικονομικούς Μετανάστες στην Πατρίδα μας υπάρχει ενδιαφέρον! Γιά ένα ηλικιωμένο και παρά τη θέλησή Του φυλακισμένο Πατριάρχη, κανείς δεν συγκινείται! Ούτε πολιτικοί, ούτε εκκλησιαστικοί Παράγοντες! "Ο άνθρωπος Αυτός δεν έχει ιατρική συμπαράσταση, δεν έχει κάποιον δίπλα του, παρά το γεγονός ότι στην πλάτη Του έχει το βάρος οκτώ περίπου δεκαετιών! Είναι άραγε καλά; Είναι άρρωστος; Κανείς δεν γνωρίζει! Κάποτε - κάποτε απαντάει σε ένα τηλέφωνο, που διαθέτει! Η φωνή Του όμως είναι αδύναμη, εξασθενισμένη!  Κάποιοι από εμάς, που ζούμε κάποιες χιλιάδες μίλια μακρυά Του ανησυχούμε καί προβληματιζόμεθα! Αυτοί, όμως, που ζούν δίπλα Του, οι πνευματικοί του Αδελφοί καί τά πνευματικά Του Παιδιά, καθώς φαίνεται, "πεντάρα τσακιστή" δεν δίνουν!
____________Άνθρωποι κοσμικοί, που καμμιά σχέση δεν  έχουν μαζί Του, όπως η κυρία Μεϊμάρη, ανησυχούν και δεν διστάζουν νά εξωτερικεύσουν τήν ανησυχία τους! Ομιλούν καί γράφουν για "ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ", το οποίον συντελείται στα Ιεροσόλυμα, διερωτώνται δε οι ίδιοι και στη συνέχεια ερωτούν και όλους εμάς μεγαλοφώνως: "Γιατί κανείς δεν παίρνει θέση στο έγκλημα ανθρωποκτονίας, που συντελείται στα Ιεροσόλυμα;" 
__________Για λόγους συνειδήσεως εμείς σήμερα, εορτήν της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, δηλ. μια χρονιάρα ημέρα, αποφασίσαμε να διακόψουμε την σιωπή μας και να σας παρουσιάσουμε ένα δημοσίευμα της κυρίας Στέλλας Μεϊμάρη, που έχει δημοσιευθή στο Blog "Pentapostagma". 

___________Σας το παρουσιάζουμε για τους εξής λόγους:
Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, ώστε να προσεύχεσθε για τον φυλακισμένο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, Τον Οποίον η ανθρώπινη μοχθηρία εκκλησιαστικών καί πολιτικών παραγόντων κατακρατεί φυλακισμένον.
Για να κινήσουμε την προσοχή, αν το καταφέρουμε, των Παραγόντων του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδος, μήπως και ενδιαφερθούν για ένα δυστυχισμένο αθώο Πατριάρχη, που ευρίσκεται στα κάτεργα της φυλακής-κατοικίας Του και διατελεί ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, αν καί είναι ηλικιωμένος, ίσως δε και ασθενής! 
Κυρία Αναγνωστοπούλου, Υφυπουργέ των Έξωτερικών καί Κύριε Παρασκευόπουλε, του Υπουργείου των Εξωτερικών μας ακούτε;
Για να κατανοήσουμε το μίσος, που καμμιά φορά υπάρχει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΌΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ, καί 
Και για να αποδείξουμε, ότι δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ μιάς εν ψυχρώ ανθρωποκτονίας εκεί κάτω στα ιερά χώματα των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ. 
Καλάβρυτα, 06 Αυγούστου 2015
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
[=ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! ΞΗΜΕΡΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!]
[=Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις».=]
===Στα μέρη που ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, ένα έγκλημα ανθρωποκτονίας συντελείται καθημερινά και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται. 
Ένας πρώην Πατριάρχης, κλειδωμένος και φιμωμένος, χωρίς καμιά δυνατότητα επαφής και επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, χωρίς τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δίχως ένα πιάτο φαγητό…
==Είχα την τύχη και τη χαρά να τον γνωρίζω προσωπικά από τότε που ήταν έξαρχος του Παναγίου Τάφου εδώ στην Αθήνα. Από 13 χρονών μες την Εκκλησία, όλη του η ζωή ήταν ο Πανάγιος Τάφος, τα Ιεροσόλυμα… 
Αυθεντικός χριστιανός και ολιγαρκής σαν άνθρωπος.
Πλέον μιλάω μαζί του και η φωνή του είναι τρεμάμενη.
Ταλαιπωρημένος ψυχικά και σωματικά, αλλά με τρομερή ακόμα, δυστυχώς για κάποιους, παρά τον εγκλεισμό του, διαύγεια πνεύματος.
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι βγάζει τα δόντια του μόνος του με τα ίδια του τα χέρια ανάμεσα σε φρικτούς πόνους, καθώς δεν επιτρέπουν σε οδοντίατρο να τον επισκεφτεί, ότι αναγκάζεται να κάνει μπάνιο με παγωμένο νερό, γιατί του κατέστρεψαν το θερμοσίφωνα και δεν μπορεί κανείς να πάει να του τον φτιάξει, ότι το γνωστό καλάθι, που ακόμα τραβάει από το παράθυρο με σκοινί, με το λίγο φαγητό που από «λύπηση» του δίνουν κάποιοι άραβες, είναι το μόνο που τον βοηθάει να επιβιώσει… 
Ή μάλλον, όχι το μόνο.
Αυτό που τον κρατάει, κυρίως, στη ζωή, είναι η πεποίθηση του ότι έχει δίκιο και η πίστη του ότι οι ένοχοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν και ο Θεός θα αποκαταστήσει την αλήθεια.
===Έγκλειστος, μόνος και αβοήθητος, παρατημένος να πεθάνει…
Τον ρωτάω πως αντέχει και η απάντηση του είναι αφοπλιστική:
«Μα πρώτα το Χριστό μας δεν προδώσανε, διασύρανε, εξευτελίσανε, σκοτώσανε; Γιατί όχι και εμένα; Όμως, να μην αμφιβάλλεις ποτέ, η δικαιοσύνη πάντα αποκαθίσταται στο τέλος».
Κανείς δεν έμαθε ποτέ ότι όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε Παλαιστίνη και Ισραήλ τον αθώωσαν παμψηφεί.
Δεν δόθηκε καμία δημοσιότητα στο γεγονός ότι αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ειρηναίος δεν έκανε τίποτα από όσα τον κατηγόρησαν.
Ότι δεν πούλησε ποτέ ούτε μια σπιθαμή γης από τα εδάφη του Πατριαρχείου.
Άλλωστε, λίγη σημασία έχει…
Αυτό που επιδίωκαν, έχει ήδη επιτευχθεί.
Όμως, περισσότερο από όλα τρομάζει η «συνένοχη» σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών…
Όλες οι προσπάθειες δικηγόρων και οργανισμών ανθρώπινων δικαιωμάτων να «ελευθερώσουν» τον πρώην Πατριάρχη, πέφτουν στο κενό. 
Κάνουν λόγο για εμπλεκόμενους υπουργούς, διπλωμάτες, άλλοι ακόμα και για μυστικές υπηρεσίες που έχουν παίξει το ρόλο τους σε αυτή την περίεργη υπόθεση.  
Όσοι πήραν ανοικτά θέση υπέρ του Ειρηναίου, «διακριτικά» καθαιρέθηκαν ή απομακρύνθηκαν. 
Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι δεν μιλάνε, γιατί φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους…
===Ακόμα και έγκλειστο, κάποιοι φαίνεται ότι τρέμουν τον Ειρηναίο.
Τρέμουν τις αποδείξεις που μπορεί να έχει, φοβούνται ότι μπορεί να μιλήσει, να αποκαλύψει την αλήθεια που τόσο πολύ πασχίζουν να κρατήσουν στο σκοτάδι…
Εξάλλου, γνωρίζουν ότι η υγεία του είναι βαθιά κλονισμένη.
Ελπίζουν ότι θα πεθάνει σύντομα. Και έτσι οι ήδη νεκρές συνειδήσεις τους θα εφησυχαστούν.
Τον απομάκρυναν, επειδή δήθεν ξεπουλούσε εδάφη του Πατριαρχείου.
Μόνο που από εκείνη τη μέρα, κανείς δεν λέει ότι έχει πουληθεί η μισή πατριαρχική γη, ότι σχεδόν όλα τα κτήματα που βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις δόθηκαν σε εβραϊκές εταιρίες, ότι ακόμα και η Βηθλεέμ τέθηκε υπό την προστασία της UNESCO!
===Που είναι, αλήθεια, το πνεύμα αγάπης και συγχώρεσης που επαγγέλλονται; 
Το στοιχειώδες αίσθημα ανθρωπιάς προς το συνάνθρωπο; 
Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για λάθη ή παραλείψεις, όταν ένας άνθρωπος αργοπεθαίνει. 
Ας μη φοβόμαστε τις λέξεις. 
Αυτό που συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα είναι ένα καθαρό έγκλημα ανθρωποκτονίας. 
Το ποιους εξυπηρετεί, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κοιμηθεί ο Ειρηναίος, η πληγή στην Ορθοδοξία θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη. 
Ας ελπίσουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα, κάποιος Εισαγγελέας θα παρέμβει…
Της Στέλλας Μεϊμάρη
ΠΗΓΈΣ: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2015/03/blog-post_846.html

PENTAPOSTAGMA. ΚΑΊ HTTP: //ENORIAKATSIFARIANON. BLOGSPOT. GR/2014/10/BLOG-POST_636.HTML

Αναρτήθηκε από 

2 σχόλια:

  1. ενοχος η αθωος ,ο ανθρωπος αυτος , λογω της ηλικιας του μονο , επρεπε να ευρισκεται σε νοσοκομειο. οι διαφοροι υπευθυνοι της δικαιοσυνης του ισραηλ ,ως εκ της θεσεως που κατοιχε , εχουν υποχρεωση να παραδωσουν στο ελληνικο υπουργειο εξωτερικων την δικαστικη αποφαση . υπαρχει καποιο καθεστως που διεπει ,την λειτουργια των θρησκευτικων κοινοτητων στους αγιους τοπους . ομως παλι και εαν δεν υπαρχει ,να αιτηθει και να δωθει προεδρικη χαρη , εαν παλι πρεπει να εκτησει ποινη ας παραχωρηθει στην ελλαδα ,μεσω καποιας διακρατικης συμβασης ανθρωπινων δικαιωματων.ο ανθρωπος αυτος ,εχει το δικαιωμα να επικαλεσθει , το καθεστως ειδικων περιστασεων ,η προσωπικων περιστασεων. χρειαζεται αμοιβαια κατανοηση .η υποθεση ειναι ακρως περιεργη . δεν ξερω , εαν τον πουλησε καποιος δικηγορος . οι επι εσχατη προδοσια ζουν βασιλιαδες ,η διαφανεια επιβαλλεται , μιλαμε ομως για ενα ετοιμοθαντο ιερωμενο , ευρωπαιο πολιτη . που ειναι αυτο που λεγεται καταπάτηση των δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ειδικα , του άρθρου , 6 ,εχει η δεν εχει «το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O αγιος αυτος ανθρωπος ειναι ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ και δεν ειναι καταδικασμένος .Οι κατηγορίες που του προσαπταν εξεπεσαν.Απλως ηταν. αντιοικουμενιστης.Και μια μαφια ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ του πηρε παρανομως την ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ του θεση.
    Επρεπε ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ να μην ειναι Πατριαρχης για να συναντηθει ο ΠΑΠΑΣ με τον αντιχριστο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive