Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πολιτική Κουζίνα: Φοβού τη Χρυσή Αυγή! Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης. Ορεκτικό: Απασφάλισε και ο Καψής

politikh-kouzina1912015
Η μαύρη αλήθεια είναι πως είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα εσωκομματικά (και τα σώψυχα θα έλεγα καλύτερα) του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, πλην όμως ένα πολύπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πλέον έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο, ο ιστορικός δημοσιογράφος, συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, βουλευτής και υπουργός Γιάννης Καψής αποφάσισε να απασφαλίσει μέσω της σελίδας που διατηρεί στο facebook (και επιμελείται μόνος του, εξ όσων γνωρίζω). Έγραψε λοιπόν το απόγευμα της Κυριακής ο κύριος Καψής: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ..ηταν ο ίδιος ο Ανδρέας κι” εμεις τα πολιτικά παιδιά του. ¨Όποιος σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ είναι πατροκτόνος. Παρακαλω να μή προκληθω γιατί θα μιλήσω….». Και συνέχισε...
λίγο μετά με αιχμές για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη: Κον ΘΟΔΩΡΑΚΗΝ Είπε ο νεοπαγης πολιτικός ηγέτης ότι δεν θα συνεργασθεί μ με τούς παλιούς για να μη συρθεί στα λαγούμια της διαφθοράς.
Σαν παλιός τον ΠΡΟΚΑΛΏ να ψάξουμε μαζί στα λαγούμια της διαφθοράς . Θα έχουμε εκπλήξεις τον διαβεβαιώ. Περιμένω απάντηση….». Προβλέπω πως, άμα το ανοίξει το στόμα του ο κύριος Καψής, θα ζήσουμε νέες, αλησμόνητες μέρες με τους φίλους μας της Κεντροαριστεράς.
Σαλάτα: Χάσαμε τον Φώτη, στοπ!
Επίσης, δεν ξέρω αν το πληροφορηθήκατε ή αν απλά αράζατε στις παραλίες, αλλά ο Φώτης ο Κουβέλης διαφώνησε με την συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ και βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ. Για να λέμε όλη την αλήθεια, δηλαδή, δεν είναι ότι δεν του άρεσε η συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ απλώς, είναι κιόλας ότι ψάχνει έναν εύσχημο τρόπο να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως εμένα πηγή μου από την Κουμουνδούρου μου έλεγε να μην είμαι και απόλυτα βέβαιος πως, ακόμα και αν ο κυρ-Φώτης κάνει δήλωση αποχώρησης από το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε, θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, άλλα στελεχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία επίσης αποχώρησαν ή αποχωρούν, φαίνεται πως έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασημίνα Ξηροτύρη, Μαρία Γιαννακάκη, Ηλίας Τζαννετουλάκος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης κ.α. καλοβλέπουν τους άλλοτε συντρόφους τους, τώρα που έκαναν (;) την ευρωπαϊκή στροφή.
Κυρίως πιάτο: Φοβού τη Χρυσή Αυγή!
Τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις για τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δυνητική άνοδο της ΝΔ, την προσπάθεια που κάνει το Ποτάμι να κρατηθεί, τη μάχη επιβίωσης που δίνουν επίσης οι ΑΝΕΛ, τη δημοκρατική συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά και τη μη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, πλην όμως κανείς δεν μιλά για τη Χρυσή Αυγή.
Η ΧΑ ήταν τρίτη στις εκλογές του Ιανουαρίου και από τότε μοιάζει να διατηρεί μια μασίφ βάση. Αυτή η βάση υπήρχε και από τις ευρωεκλογές του 2014, οι οποίες ήταν οι πλέον κρίσιμες για την επιβίωση του νεοναζιστικού μορφώματος, μιας και πολλά επιφανή στελέχη της βρίσκονταν στη φυλακή και οι κατηγορίες με αφορμή την υπόθεση Φύσσα είχαν αποδομήσει το μειλίχιο προσωπείο που προσπαθούν να διαμορφώσουν τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ για τους εαυτούς τους.
Από τον Ιανουάριο, η ΧΑ σαν να άλλαξε κάπως: κατέβασε τους τόνους στο κοινοβούλιο, δεν πρωταγωνίστησε σε πολλά επεισόδια, μόνο ορισμένοι βουλευτές της φώναζαν ενίοτε. Παράλληλα βγήκαν μπροστά και στελέχη της που μπορούν να βάλουν δύο λέξεις σε μια σειρά, όπως μια βουλευτής Λάρισας, η Δέσποινα Σβερώνη και ο επανακάμψας Ηλίας Κασιδιάρης. Η ΧΑ περίμενε καρτερικά και, όταν της δόθηκε η κατάλληλη αφορμή, ξεκίνησε να παίζει μπάλα. Η μαζική απόβαση μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά, ο τρομος που έχει καταλάβει τις τοπικές κοινωνίες, η απίστευτη απραξία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης (και της κυρίας Τασίας, η οποία από σπόντα μάλλον έγινε υπουργός) έστρωσαν εκ νέου το χαλί στη Χρυσή Αυγή. Και κάπως έτσι τα στελέχη της άρχισαν τα σουλάτσα στα νησιά και ακούνε με ευαρέσκεια κόσμο να τους φωνάζει «Σώστε μας!».
Όπως μου έλεγε πολύπειρος δημοσκόπος, όλοι φοβούνται πως η ΧΑ μπορεί να κινηθεί ανοδικά για δύο λόγους: λόγω του μεταναστευτικού, αλλά και λόγω της εγκόλπωσης ενός μικρού μέρους της αντιμνημονιακής ψήφου διαμαρτυρίας, η οποία έβρισκε καταφύγιο ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφήστε δε που ο μύχιος φόβος πολλών στα κομματικά επιτελεία είναι μην αγγίξει η ΧΑ διψήφιο ποσοστό…
Και επειδή κανείς δεν μιλά γι’ αυτήν, η Χρυσή Αυγή κάνει τη δουλειά της αθόρυβα.
Επιδόρπια:
1) Ο Κώστας Καραμανλής επέστρεψε από τις (αιώνιες) διακοπές του, με τελευταίο σταθμό την Πάτμο, και πιάνει από Δευτέρα πρωί στασίδι στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού. Όπως μου έλεγε καραμανλικός, είναι πολύ πιθανό να πάει στην εκδήλωση της Ρηγίλλης την Τρίτη, πλην όμως σε εξέδρα ή μπαλκόνι δεν ανεβαίνει, με καμία κυβέρνηση.
2) Για να ξέρετε, στη Συγγρού έχουν συστήσει πρωινό καφέ, όπου συζητανε τα πάντα. Με τη συμμετοχή και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίκος Καραχάλιος, Σωτήρης Κορομάντζος, Γιώργος Φλέσσας ( σε guest εμφανίσεις), Ανδρέας Παπαμιμίκος, Σοφία Βούλτεψη, Πηνελόπη Γαβρά, Κώστας Καραγκούνης συζητάνε για τα πάντα, ενώ ελευθέρας για τη σύσκεψη έχουν και οι Ανδρέας Αθανασίου (λογογράφος του Κώστα Καραμανλή), Πελοπίδας Καλλίρης, Γιάννης Χατζής, Θοδωρής Αμπατζόγλου (ο Νίκος Παππάς του προέδρου Βαγγέλα) και Μενέλαος Δασκαλάκης («μανούλα» στα οργανωτικά).

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ κύριοι ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ;;
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ;;
    ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΠ' ΕΞΩ....
    ΒΛΕΠΕΤΕ.......
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΕΣΕΙς κύριοι ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΣΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ!
    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive