Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΒΟΜΒΑ: Κυβέρνηση με πρόσωπα "ευρύτερου κύρους". Εξωγήνιοι; Αριανοί θα είναι;

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Aλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο real.gr καλεί τον πρωθυπουργό "να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από πρόσωπα ευρύτερου επιστημονικού και κοινωνικού κύρους" και ταυτόχρονα "να υπάρξει μια σοβαρή και σταθερή συμφωνία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις". "Η διαλεκτική συγκρότηση της σκέψης μου και η μαρξιστική εξήγηση των κοινωνικο-οικονομικών φαινομένων, με οδηγούν στην εδραία πεποίθηση ότι σήμερα απαιτείται υπέρβαση των πολιτικών υποκειμενικοτήτων μας. Όπως μετά από ήττα, μετά από χαμένο πόλεμο, μετά από μιαν εθνική καταστροφή, τώρα άμεσα πρέπει να αναληφθούν από τον εκλεγμένο πρωθυπουργό του ελληνικού πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος άμεσες πρωτοβουλίες σε δύο επίπεδα:...

Αφενός μεν να σχηματιστεί μια κυβέρνηση από πρόσωπα ευρύτερου επιστημονικού και κοινωνικού κύρους και μεγάλης κοινωνικής αναφοράς, ώστε, το καθένα και όλοι μαζί στον τομέα ευθύνης τους, να αμβλύνουν -συν τω χρόνω- διαρκώς διαπραγματευόμενα τις δυσμενείς ρυθμίσεις αυτού του κυοφορούμενου νέου Μνημονίου.
Αφετέρου δε, να υπάρξει μια σοβαρή και σταθερή συμφωνία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που θα αναλάβουν την υποχρέωση να επηρεάσουν η καθεμιά τις ομόδοξες πολιτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και κυβερνήσεις προς την κατεύθυνση ενός περισσότερου ορθολογικού (οικονομικά και κοινωνικά) προγράμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος και τονίζει με νόημα: «φυγή προς τα εμπρός πέρα και πάνω από την ήττα, πέρα και πάνω από τη μιζέρια των αποτυχημένων κομματικών αποκλειστικοτήτων, πέρα και πάνω από τη μέριμνα για τη διαφύλαξη των διαψευσμένων ιδεολογικών και κομματικών ακεραιοτήτων. Η Ελληνική Αριστερά άλλωστε δρούσε πάντα εθνικά και υπερβατικά, ακόμη και όταν ήταν σιδηροδέσμια και παραγκωνισμένη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive