Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Υψώθηκε μετά από 54 χρόνια η σημαία των ΗΠΑ στην Κούβα. Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

cuba-kerry-simaia-usa
Παρουσία του υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι, υψώθηκε η σημαία των ΗΠΑ στην πρεσβεία τους στην Κούβα. Στην τελετή που έλαβε χώρα την έπαρση της σημαίας έκαναν αμερικανοί πεζοναύτες. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης οι τρεις απόστρατοι πεζοναύτες που είχαν υποστείλει τη σημαία το 1961, οι οποίοι ήταν και εκείνοι που την παρέδωσαν εχθές στους νεότερους συναδέλφους τους. Είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μία σειρά κινήσεων που σηματοδοτούν την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών...
που για πάνω από μισό αιώνα, ήταν διακεκομμένες ως συνέπεια του ψυχρού πολέμου. Πριν από μικρό διάστημα έγινε και η αντίστοιχη τοποθέτηση της Κουβανικής σημαίας έξω από το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ.
Πριν την τελετή, σε ομιλία του ο Τζον Κέρι, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Κούβα αλλά αναγνώρισε ότι είναι ο κουβανικός λαός που πρέπει να καθορίσει το μέλλον του. «Παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο λαός της Κούβας θα ωφεληθεί περισσότερο από μια αυθεντική δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους ηγέτες τους, να εκφράζουν τις ιδέες τους και να ασκούν τη θρησκευτική τους πίστη· όπου η δέσμευση στην οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη υλοποιείται πληρέστερα· όπου οι θεσμοί λογοδοτούν σ” αυτούς τους οποίους υπηρετούν· και όπου η κοινωνία των πολιτών είναι ανεξάρτητη και της επιτρέπεται να ανθίσει», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.
Πάντως ο Φιντέλ Κάστρο, δεν έκανε πρόσφατα καμία ιδιαίτερη δήλωση για το ιστορικό γεγονός, ενώ αρκέστηκε στο να υπενθυμίσει ότι υπάρχουν ποσά που οι ΗΠΑ χρωστούν στην Κούβα, ως αποτέλεσμα του πολυετούς εμπάργκο.

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΕΝΑΣ ΧΟ-ΤΣΙ-ΜΙΝΧ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΗ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ""ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΙΣ""
    ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΕΨΗ ΣΤΟ ΤΑΨΙ!
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΙΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!
    ἊΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive