Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Στα μαυρα σκοτάδια της κατάθλιψης. Ελεύθερη η 35 χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωράκι της απο τον 5ο όροφο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες το απόγευμα η 35χρονη γυναίκα η οποία κατηγορείται ότι πέταξε το μόλις πέντε ημερών αγγελούδι της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου του διαμερίσματός της στα Πατήσια τα ξημερώματα της Τετάρτης. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ...

Τέσσερις ολόκληρες ώρες κράτησε το τετ α τετ της τραγικής μητέρας με την ανακρίτρια στο γραφείο της, παρουσία του συνηγόρου της. Αμέσως μετά έφυγε από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ανακρίτρια και εισαγγελέας πήραν την απόφαση να την αφήσουν ελεύθερη, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι πάσχει από βαριάς μορφής επιλόχεια κατάθλιψη. Στην 35χρονη γυναίκα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της κράτησής της στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η εξέτασή της από ψυχολόγο και ψυχίατρο, το πόρισμα των οποίων συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εκτιμούν ότι η 35χρονη παρουσιάζει έντονα πρόδρομα συμπτώματα επιλόχειας ψύχωσης, δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, αρνείται να το συζητήσει και μάλιστα θεωρούν ότι εάν μπει στη διαδικασία αυτή, τότε δεν αποκλείεται να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι το γεγονός ότι κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς επέμενεστον ισχυρισμό ότι κάποιος μπήκε στο σπίτι και πήρε το παιδί. Μάλιστα απέφευγε να απαντήσει σε κάθε άλλη ερώτηση, ενώ κάποιες στιγμές παραληρούσε.

Ψυχιατρική εξέταση

Η άρνησή της αυτή μάλιστα έκανε τους ειδικούς να διαγνώσουν έντονα ψυχιατρικά συμπτώματα, τα οποία συνοδεύονται από βαριάς μορφής σύγχυση και καταθλιπτικά συναισθήματα. Γι' αυτό ζήτησαν την περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση και παρακολούθησή της.
Στενά συγγενικά πρόσωπα της 35χρονης τα οποία κατέθεσαν μετά το τραγικό περιστατικό έκαναν λόγο για έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της και στον χαρακτήρα της λίγες ημέρες προτού φέρει στον κόσμο το άτυχο αγοράκι. Δεν φαντάζονταν, όμως, ποτέ το κακό που επρόκειτο να συμβεί.

2 σχόλια:

  1. Εάν είχε να επιστρέψει σε μία σκληρή εργασία όπως χιλιάδες μητέρες, ούτε κατάθλιψη θα είχε ούτε τίποτε. Σε παλαιότερες εποχές γιατί δεν υπήρχε αυτή η κατάθλιψη; Είναι νέο φρούτο από την δεκαετία του 80 και μετά. Πριν, οι γυναίκες γεννούσαν και μετά από 1-2 ημέρες το πολύ πηγαιναν πάλι στα πρόβατα και στα χωράφια. Δεν υπήρχε καιρός για καταθλίψεις. Τωρα από την πολύ καλοπέραση και το κανάκεμα οι γυναίκες έγιναν χαλβάδες. Που είσαι ρε γιαγια με το δεμάτι τα ξύλα στην πλάτη να σε ρωτήσουν εάν μετά την γέννα έπαθες επιλόχεια κατάθλιψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που της αξίζει είναι ένας αργός θάνατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive