
Μετά από το χθεσινό σοκ των Βρυξελλών, μετά από τα απίστευτα τρομοκρατικά τελεσίγραφα του Γιούνκερ, της Μέρκελ και της παρέας τους - μετά διαμαρτύρεται ο Γιούνκερ που τους αποκαλούμε τρομοκράτες (βλέπε βίντεο) - η μέρα ξεκινά και πάλι στην Ελλάδα....
Και ο ήλιος δυστυχώς για όλη την κομπανία του τρόμου ανέτειλε και πάλι στην Ελλάδα και η θάλασσα είναι υπέροχη και στον δρόμο οι άνθρωποι παρά τις όποιες απειλές ακόμα ανταλλάσσουν χαμόγελα και ξέρουν ότι και αυτήν την δυσκολία θα την αντιμετωπίσουν."Πόλεμος" είναι έλεγε ο Καμμένος πριν λίγες μέρες και τον αποκάλεσαν πολλοί υπερβολικό.
Και για όσους αμφισβητούν για την εμπόλεμη κατάσταση που βρισκόμαστε, καλό είναι να δουν τις χθεσινές δηλώσεις της κομπανίας.
Ποιος ελληνικός λαός, ποια δίκαια, ποια δημοκρατία;
Λεπτομέρειες και οι δύο τόμοι του σχεδίου Grexit ήταν έτοιμοι στο τραπέζι, που η αλήθεια είναι εχθές με τρόμαξε με το χαμόγελο του μετά την σύνοδο.
Δύο τα τινά: ή που δεν πήρε "είδηση" για το τι έγινε ή που όπως έλεγε και ο Βαρουφάκης, άλλα δήλωναν μέσα στην σύνοδο οι ηγέτες και άλλα τελικά είπαν στις δηλώσεις.
Στα σημερινά viral, αφού χάσαμε τον απόλυτο σταρ Βαρουφάκη, ας βάλουμε τον Ευκλείδη που στην χθεσινή του πρώτη εμφάνιση μάλλον έκανε καλή εντύπωση.
Καλός άνθρωπος και δεν έλεγε και ΟΧΙ! Αξία ανεκτίμητη για τον Ντάισελμπλουμ και τον Σόιμπλε!
Και το λάθος του;
Λάθος σχολιαρόπαιδου χαρακτηρίζει ο Guardian την αβλεψία του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, να παρουσιαστεί στο Eurogroup με τις προσωπικές του σημειώσεις σε δημόσια θέα.
«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος» διέπραξε ένα «λάθος σχολιαρόπαιδου» στο πρώτο του Eurogroup, επιτρέποντας να φωτογραφηθούν οι προσωπικές του σημειώσεις, που ήταν γραμμένες σε σημειωματάριο ξενοδοχείου», σχολιάζει το site της βρετανικής εφημερίδας, που καλύπτει με συνεχή ενημέρωση τις εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.
Εισερχόμενος στην αίθουσα της συζήτησης του σημερινού Eurogroup ο Έλληνας υπουργός σε σαφώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι στο παρελθόν και προφανώς υπό καθεστώς φόβου για το πού θα οδηγήσει ένα GREXIT, έχει υπογραμμίσει να αναφερθεί στην σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα, στις νέες προτάσεις και την πραγματικότητα που διαμορφώνεται χωρίς όμως να επιδιώκει να οξύνει τα πνεύματα. Για το λόγο αυτό υπογραμμίζει στις σημειώσεις του στα αγγλικά «όχι θριαμβολογία» προφανώς εννοώντας το ηχηρό ΟΧΙ που προέκυψε από το δημοψήφισμα το οποίο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τελικά να τοποθετήσει στο επίκεντρο.
Τι αναφέρουν οι σημειώσεις του υπουργού Οικονομικών που γράφουν «όχι θριαμβολογία» και επικεντρώνονται στη συναίνεση των κομμάτων κι όχι στην «περήφανη ψήφο» του «όχι»Την ήπια στάση που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει κι όχι την επιθετική λογική Βαρουφάκη που έφερε τα πράγματα σε πρωτοφανές αδιέξοδο, μαρτυρούν οι σημειώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου
Και μην μου πείτε ότι ηρθε μόνο στο δικό μου το μυαλό ο Μήτσος, ο τρομαγμένος υπάλληλος του Λαζόπουλου που έκανε ασκήσεις θάρρους!
Τιμής ένεκεν λοιπόν σήμερα στα viral o Ευκλείδης και μην κατσουφιάζετε!
Το χαμόγελο δεν πρέπει να μας το κλέψουν!
Με ευρώ ή με δραχμή εμείς θα συνεχίσουμε την ζωή μας σε αυτήν την υπέροχης φυσικής ομορφιάς χώρα!
Α.. και για σαν σημειολογία της ημέρας: Όταν ξεκίνησα την ημέρα μου, μετά από τα χθεσινά φοβερά madata αλλά και τον ελάχιστο ύπνο, ήμουν τόσο κακόκεφη για όσα μας συμβαίνουν.
Η εικόνα μίας όμορφης ψηλής νεαρής κοπέλας χωρίς μαλλιά, προφανώς από θεραπεία, με ένα μαντίλι πολύχρωμο στο κεφάλι αλλά και με ένα υπέροχο χαμόγελο που μου είπε "καλημέρα" με επανέφερε στην πραγματικότητα, στην ζωή και με έκανε να χαμογελάω με ... πείσμα!
Καλημέρα!
The personal notes of Euclid Tsakalotos before the #Eurogroup
Thanasis Koukakis









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.