Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η έντονη λογομαχία Σόιμπλε-Ντράγκι που διέκοψε το Eurogroup

agria-kontra-soimple-ntragki
Η ένταση που επικράτησε ανάμεσα στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία της διακοπής του χθεσινού Eurogroup. Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την ώρα που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα και του είπε σε έντονο ύφος: «Μην με περνάς για ανόητο». Ο Γερμανός υπουργός εκστόμισε τη φράση αυτή, επικρίνοντας τον επικεφαλής της ΕΚΤ για την μεγάλη ανοχή που επιδεικνύει στο θέμα της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Η ατμόσφαιρα στο χθεσινό Eurogroup ήταν ούτως ή άλλως τεταμένη, με τους συμμετέχοντες χωρισμένους σε δύο στρατόπεδα:...
Το «εχθρικό» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των …συμμάχων του (Φινλανδία, Σλοβακία και Λιθουανία) που δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά και το «φιλικό» του Μισέλ Σαπέν, στο περιλαμβάνεται η Ελλάδα και άλλες έξι χώρες.
Σε ρόλο …πυροσβέστη ο Ντάισελμπλουμ
Προκειμένου να εκτονώσει την ένταση, παρενέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση διακόπτεται και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 (ώρα Ελλάδας). Ο ίδιος μάλιστα στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα ζητήματα αξιοπιστίας της ελληνικής πλευράς τα οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν. Ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν ως πρόσκομμα οι του «εχθρικού» στρατοπέδου για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, αναφέροντας ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν συμφωνίες και νομοθετήσεις από τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες όμως ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive