Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Έκτακτη Ανακοίνωση του Δ.Ν.Τ. «Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει»

lagkarnt-eidhseisΗ Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, αναφέροντας πως το Ταμείο πιστεύει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να διευθετηθεί – ουσιαστικά στέλνοντας μήνυμα προς την ευρωζώνη πως πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος! Παράλληλα, διασαφηνίσει προς όλες τις πλευρές πως το ΔΝΤ είναι διαθέσιμο για να εργαστεί και με τις δύο πλευρές. «Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης, η οποία δείχνει την στροφή του Ταμείου προς την εξεύρεση λύσης.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Κριστίν Λαγκάρντ....

«Έχω ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για το μη αίσιο αποτέλεσμα των πρόσφατων συνομιλιών στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα. Μοιράστηκα μαζί τους την απογοήτευσή μου και επεσήμανα την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Οι ερχόμενες μέρες είναι προφανές πως θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Καλωσορίζω τις ανακοινώσεις τουΓιούρογκρουπ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πως θα αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία ώστε να διασφαλίσουν την αξιοπιστία και την σταθερότητα της ευρωζώνης. Αυτές οι ανακοινώσεις υπογραμμίζουν το γεγονός πως η ευρωζώνη σήμερα είναι σε μία ισχυρή θέση ώστε να ανταπεξέλθει στις εξελίξεις με έναν αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο, όπως και είναι απαραίτητο.

Το ΔΝΤ, επιπλέον, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής και δηλώνει έτοιμο να παράσχει βοήθεια όπως χρειαστεί.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως μία ισορροπημένη προσέγγιση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις αρμόζουσες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, με την υποστήριξη μέτρων χρηματοδότησης και βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive