Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Κρανίου τόπος... η Ελλάδα. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ



Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν για μία ολόκληρη ημέρα οι κάτοικοι του Καρέα, της Λακωνίας και της Μαλακάσας. Τα πύρινα μέτωπα έκαψαν μεγάλες εκτάσεις αλλά και περιουσίες. 


Απλοί πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, στο πλάι των πυροσβεστών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τις πυρκαγιές...
Κατά την διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Αστυνομία βρίσκονταν σε πλήρη επιφυλακή, καθώς υπήρχαν έντονοι φόβοι για αναζωπυρώσεις. Άλλωστε, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για σήμερα μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν, αφού οι δυνατοί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν. 

Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ξέσπασαν πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία στον Καρέα και στην Ηλιούπολη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν με σιγουριά για εμπρησμό. 

Οι φλόγες κατέστρεψαν αλλά και απείλησαν σπίτια, ενώ οι κάτοικοι δεν έπαψαν στιγμή να μάχονται με τις φλόγες, χρησιμοποιώντας ό,τι μέσο είχαν στα χέρια τους. Στις παρυφές του Υμηττού στην Ηλιούπολη, τα πάντα έγιναν στάχτη. 

Μάχη με τις φλόγες σε Καρέα και Μαλακάσα




Για βιβλική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι στη Νεάπολη Λακωνίας, όπου οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι περισσότερα από 40 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα στο βουνό Φαρακλό και κατά τη διάρκεια της ημέρας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Και στην Λακωνία, οι πολίτες βρίσκονταν στο πλευρό των πυροσβεστών, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που κατέκαψε περισσότερα από 10.000 ελαιόδεντρα. 







Στην Μαλακάσα, μέχρι αργά το βράδυ υπήρχαν διαρκείς αναζωπυρώσεις. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες αλλά και με τους ισχυρούς ανέμους. 

Αργά το απόγευμα, 130 παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκηνώσεις. Οι δύο από τις τρεις κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.







Στο μεταξύ, πρόσθετα πυροσβεστικά αεροσκάφη για τον έλεγχο των πυρκαγιών αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από αίτημα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα ενεργοποίησε χθες το απόγευμα τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα αεροσκάφη θα φτάσουν στην Ελλάδα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive