Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 89 ΔΙΣ ΟΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Του Ντίνου Μπάνου


Θα γδάρουν ζωντανούς τους Έλληνες, προκειμένου οι δανειστές να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, διότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί τους, μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους». Η φράση αυτή γράφτηκε αρκετές φορές, αλλά είναι πολύ σοβαρό να δούμε πού θα πάνε τα 88,5 δισ. ευρώ του δανείου και να καταλάβουμε, πώς με αυτά τα κόλπα των δανειστών και των υποτακτικών τους, ο τόπος μας δεν έχει κανένα μέλλον, όσο οι πολιτικοί μας βάζουν την υπογραφή τους σε μνημόνια θανατηφόρα, που θα γίνουν η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε ένα ευρώ από τα 89 δισ. των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, που έχουν το θράσος να μιλούν για αλληλεγγύη, δεν πάει για την εσωτερική ελληνική οικονομία....
 Όλα θα πάνε για την αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων, για την καταβολή τόκων, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για εξόφληση εταιρειών, όπως ηSiemens, που μοίραζε μίζες για να παίρνει έργα στην Ελλάδα.  
Κι όμως υπάρχουν κάποιοι Έλληνες (;) πολιτικοί, που συνεχίζουν να της δίνουν έργα... 
Και ποιός θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια, που παρουσιάζονται ως δήθεν πρόγραμμα, ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία; Τα κορόϊδα οι Έλληνες πολίτες, που πίστεψαν πώς μπορεί κάτι να αλλάξει. Αλλά αντί της ελπίδας ήρθε ο όλεθρος του τρίτου μνημονίου, που τους στερεί βασικά προϊόντα και τους αφήνει να ζήσουν σε κατοχικές συνθήκες, γιατί πλέον η αγορά του σούπερ μάρκετ πάει στο 23%, όπως και τα έξοδα κηδείας, που μάλλον σίγουρα θα χρειαστούμε.
Ας το δούμε όμως αναλυτικά: Θα πάρουμε δάνειο από τον ESM 65,5 δισ. ευρώ και 16,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και άλλα 7 από το πρόγραμμα-γέφυρα. Και όλα αυτά τα δις θα πάνε: 
· 29,7 δισ. ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα 
· 9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
· 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
· 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος.
· 17,2 δισ. ευρώ σε τόκους.
· 7 δισ. ευρώ για εσωτερικά χρέη.
· 7,7 δισ. ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.
Το σύνολο του δανείου προς την Ελλάδα αγγίζει τα 89 δισ. ευρώ (ως τον Δεκέμβριο του 2018), αφού θα πρέπει να υπολογιστεί και το πρόγραμμα-γέφυρα των 7 δισ. ευρώ, τα οποία ούτε καν θα τα δούμε, αφού θα πάνε για την αποπληρωμή της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ, των ομολόγων της ΕΚΤ και 2 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ. Και τα ελάχιστα που θα  εναπομείνουν, θα πάνε επίσης σε διάφορες τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις, οπότε….
Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν από όλα αυτά, είναι πώς η χώρα μετατρέπεται σε μια «αποικία χρέους» και οι δανειστές θα συνεχίσουν να εξουσιάζουν και να προστάζουν τον ελληνικό λαό για τον τρόπο ζωής του. Ενδεικτικό είναι πώς οι δανειστές επιβάλουν στη μεσαία τάξη να τρώει λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας, γιατί είναι ακριβό και «δεν δικαιούται να το έχει». 
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% δεν είναι καθ’ όλου τυχαία, όπως η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των ακριτικών νησιών, η μείωση των αμυντικών δαπανών και πολλών άλλων μέτρων, που θα φέρουν νέα ύφεση και νέα μέτρα, διαιωνίζοντας το χρέος και τη δυστυχία μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσουμε. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Στο μόνο που αποσκοπεί, είναι στο να βάλουν χέρι οι δανειστές στα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, υποτάσσοντας τον λαό. Η έξοδος από το ευρώ είναι απλά θέμα χρόνου και τότε οι όροι θα είναι τρις χειρότεροι, όπως και η ολική καταστροφή της χώρας.
Το ίδιο δήλωσε και ο οικονομικός CEO της γερμανικής χρηματοπιστωτικής Allianz, Ελ Εριάν.
Επομένως, όπως έλεγε και ο οραματιστής της Επανάστασης του 21’ Ρήγας Φερραίος, μήπως είναι «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή…»;

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive