Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Να μην τρελαθούμε ΕΝΤΕΛΩΣ έτσι; Le Monde: "Οι τοκογλύφοι ΚΑΙ ο Σαμαράς θέλουν αλλαγή κυβέρνησης και πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα"!


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ "A LA ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ". Διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, αποκαλύπτετει ότι οι δανειστές θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, εγκατάσταση "μεταβατικής" κυβερνησης και για πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης, τον αρχιτραπεζίτη, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα! Αυτόν εννοούσε φυσικά και ο Α.Σαμαράς, όταν έλεγε ότι:...
 "Να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς εμένα και τον Α.Τσίπρα πρωθυπουργο, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο".
Πρόκειται για την επιβεβαίωση του πολιτικού πραξικοπήματος και την εγκαθίδρυση "μαύρης" κυβέρνησης κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου που υπέγραψε το εθνοκτόνο δεύτερο Μνημόνιο.
Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Γ.Στουρνάρας "διέρρε" στο Reuters τρομολαγνικά σενάρια περί κλεισίματος των τραπεζών την επομένη του Εurogroup για να υπονομευθεί η ελληνική διαπραγματευική θέση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "Για τους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας από τα περισσότερα κόμματα. H ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης που θα γίνει Πρωθυπουργός είναι με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους". Ο οποίος είναι "παιδί" της διακυβέρνησης Σημίτη, ένα από τα golden boys του ΠΑΣΟΚ της εποχής που έφεραν τη χώρα στο τραγικό σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Η γαλλική εφημερίδα, μάλιστα, παραθέτει το παράδειγμα της μεταβατικής (σ.σ.: μαύρης) κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου το 2011.
Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Kώστα Σημίτη στο πατρικό σπίτι του προέδρου της ΝΔ, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr.
Αλλά στο άρθρο σημειώνεται επίσης ως πιθανή εξέλιξη η διενέργεια εκλογών, αναδημοσιεύοντας τις χθεσινές πληφορίες του defencenet.gr για εκλογές στις 2 Αυγούστου. "Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές πιθανώς στις 2 Αυγούστου», γράφει η Le Monde.
Στην εφημερίδα μιλά ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος (αυτός που ήθελε να γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να υπολογιστούν οι ψήφοι του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι "Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ψηφίσουν μόνο 282 βουλευτές"!), ο οποίος λέει ότι αν όλα τα μέρη συμφωνήσουν τότε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σε μία ημέρα (για να γίνει ο Γ.Στουρνάρας πρωθυπουργός!).
Για την προκήρυξη εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί για να τις προκαλέσει και αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτές να γίνουν-με μικρότερο όριο τον ένα μήνα- τη χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Και πάλι οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν την προσωπικότητα που θα γίνει Πρωθυπουργός μεταξύ των τριών Ανωτάτων Δικαστών της χώρας.
"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι πολιτικά θεμιτό να διεξάγει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες" σύμφωνα με τον κ Αλιβιζάτο. Και εδώ υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο: Εγκλωβίζει τους δανειστές...
Υπάρχει βεβαίως και η λύση ενός δημοψηφίσματος που περνά από το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive