Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Θα συζητήσουμε με όποιον έχει λύσεις κι όχι απλά συμφωνίες" - Τι είπε για τους κεντρικούς τραπεζίτες [βίντεο]

Για το ενδεχόμενο συζήτησης επί μιας νέας, βελτιωμένης πρότασης του Γιούνκερ, ρωτήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης, στο Παρίσι. Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «θα συζητήσουμε με οποιονδήποτε έχει να προτείνει λύσεις κι όχι απλά συμφωνίες». «Θα συζητήσουμε με οποιονδήποτε εκπρόσωπο των θεσμών, συνάδελφο υπουργό οικονομικών, καγκελάριο, πρόεδρο, πρωθυπουργό, έχει να προτείνει λύσεις, όχι απλά συμφωνίες, αλλά συμφωνία λύσης αυτής της 5χρονης, 6χρονης σκοτοδίνης, της κρίσης χρέους, ύφεσης της ελληνικής οικονομίας», ήταν η απάντηση του κ. Βαρουφάκη. Κατόπιν, ο ίδιος...
ρωτήθηκε για τη σύγκρουση που έχει προκύψει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την έκθεση του κεντρικού τραπεζίτη, στην οποία προειδοποιεί πως χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Στην Ευρώπη επικρατεί μια παράδοση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών. Αυτή η παράδοση, είναι μια παράδοση την οποία εμείς, η κυβέρνησή μου, τη σέβεται απολύτως. Αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές: Οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζιτών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
«Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν αυτήν την απλή αρχή», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive