Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παρουσίαση για το βιβλίο του Α Μπελιτσάκου "Πετρόμπεης και Μάνη"

Ανάγκη να ξαναφέρουμε την ιστορία στην επιφάνεια τόνισε ο Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου Εμ. Κώνστας. Σε παρουσίαση του βιβλίου ιστορικής έρευνας του Α. Μπελιτσάκου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού στις 3-6, με θέμα τη δράση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, την συνεισφορά των Μανιατών και την περίοδο της εθνεγερσίας, ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου Λακώνων Παπάγου- Χολαργού και την συμμετοχή πλήθους κόσμου που αναζητούν μια σοβαρή ιστορική συζήτηση. Κατά την τοποθέτησή του ο σ Κώνστας διατύπωσε την ανάγκη να σταματήσει η αποσιώπηση της ιστορίας που είχε εγκληματικά αποτελέσματα  στην ελληνική κοινωνία. Να παύσει η στρέβλωση των ιστορικών γεγονότων και η σταδιακή επικράτηση της ημιμάθειας που στερεί από τον πολίτη την δυνατότητα να έχει μακρο- ιστορική αντίληψη και υπονομεύει την εθνική συνείδηση....
Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια συνεισφορά που είχε η συμμετοχή των οικογενειών- αγωνιστών που έδωσαν ποταμούς αίματος για να παραμείνουν στη συνέχεια από το τότε νεοσύστατο ελληνικό κράτος στην σκιά και τον αφανισμό. ΟΝικηταράς ο Τουρκοφάγος ο αγωνιστής που το σπαθί δεν έβγαινε από τα χέρια του στα Δερβενάκια,  πέθανε φτωχός και το τότε κράτος του παραχώρησε το δικαίωμα της επαιτείας κάθε Παρασκευή στο ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας...
Ο Γενικός Γραμματέας, τόνισε επίσης, την σιωπή που έχει επιβληθεί στο δημόσιο, στην εκπαίδευση και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα και την Τουρκια. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη τεράστια κινητοποίηση της Τουρκικής Πολιτείας σχετικά με τον εορτασμό της άλωσης και την πρωτοφανή στάση της Ελληνικής πολιτείας και των ελληνικών μέσων.
Αναφερόμενος στο βιβλίο εξήγησε ότι πρόκειται για σοβαρή και υπεύθυνη έρευνα που βασίζεται στις πηγές και αναδεικνύει την τεράστια αξία της συνεισφοράς των Μαυρομιχαλαίων. Το πάθος και το όραμα των αγωνιστών όπως φαίνεται μέσα από το βιβλίο δεν επεκράτησε αφού κινήθηκαν σύμφωνα με τα σχέδια τους για να δημιουργήσουν ένα κράτος εξαρτημένο και υποταγμένο, γεγονός που το διαπιστώνουμε ακόμα και σήμερα.
Για το βιβλίο και το συγγραφέα μίλησε διεξοδικά ο πρόεδρος του συλλόγου και π. Δημοτικός σύμβουλος - οικονομολόγος κ. Γκλεζάκος, που αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες μορφές της εθνεγερσίας και έδειξε την τύχη τους. Για τον Πετρόμπεη έκανε μια εκτενή αναφορά και έδειξε τον ρόλο του στην μεγάλη απελευθερωτική προσπάθεια.
Ο συγγραφέας του βιλβίου Α. Μπελιτσάκος έκανε μια συνοπτική αναφορά στο βιβλίο και με συγκινητικές αναφορές έδειξε την μεγαλοσύνη των προγόνων. Δεν παρέλειψε να στιγματίσει την μόνιμη προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας και την διαστροφή του πνεύματος της εθνεγερσίας.
Το βιβλίο φωτίζει με υποδειγματικό τρόπο , πάντα μέσα από τις πηγές , τον ρόλο των ξένων και τα σφάλματα που έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive