Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις πολιτικές εξελίξεις: "Είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας"

Ο Αλέξης Τσίπρας για τις πολιτικές εξελίξεις:

«Η μεταπολιτευτική μας ιστορία είχε πολλές σημαντικές στιγμές. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες και θα κριθεί από τον λαό να δείξει την αποφασιστικότητά του» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Μεθαύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή. Οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε και πιστεύω ότι με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε και τις απειλές και τους εκβιασμούς» συνέχισε....Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ:

«Επικοινώνησα με τους κ.κ. Ολάντ και Μέρκελ και μετά από το τηλεφώνημα που τους ενημέρωσα για το δημοψήφισμα και ζήτησα παράταση προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα να αποφασίσουμε. Με πήραν την επομένη για να μου πούν ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τους είπα να μην ανησυχούν γιατί οι Έλληνες θα επιβιώσουν»....
«Η δημοκρατία σε αυτό τον τόπο είναι κυρίαρχη αξία. Υπήρχε πολύ πριν το ευρώ. Η όποια απόφαση του λαού θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκαν για «bank holiday» και capital control, o πρωθυπουργός είπε:

«Οι τράπεζες είναι κλειστές. Δεν περιέγραψα μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Είπα ότι θα επιβιώσουμε και θα επιλέξουμε ως κυρίαρχος λαός ποιο θα είναι το μέλλον μας». 

Τόνισε δε πως σε τέτοιες στιγμές «προαπαιτείται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η δυσκολία που βιώνουμε δεν οφείλεται σε εμάς αλλά στο γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να επηρεάσουν τον λαό. Αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση γι’ αυτό έκλεισαν τις τράπεζες. Κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση μια πρόταση-τελεσίγραφο».

1 σχόλιο:

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΛΩΤΣΟ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive