Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις: "Αγκάθι" τα εργασιακά για τη νέα συμφωνία! Οι τοκογλύφοι δανειστές ζητούν ομαδικές απολύσεις!

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις:
Ξαφνική εμπλοκή στο Brussels Group, με τις διαπραγματεύσεις να σκοντάφτουν και πάλι στα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των δανειστών έβαλε και πάλι εμφατικά στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για αυτές και να μην νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ακατανόητη την επιμονή στα όρια της εμμονής κυρίως του ΔΝΤ......
με τα δύο αυτά ζητήματα. Το συμπέρασμα είναι ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών δεν δείχνουν να έχουν γεφυρωθεί μέχρι στιγμής με την κυβέρνηση να επιμένει ότι τα δυο προαναφερθέντα ζητήματα μαζί με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος να αποτελούν για αυτήν «κόκκινες γραμμές».
Ωστόσο, η Αθήνα διατηρεί την αισιοδοξία της, καθώς όπως λέει στα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
Από τα μέτρα στα οποία φαίνονται να έχουν καταλήξει είναι η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ωστόσο την ίδια ώρα δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί παρέμβαση στις υψηλές επικουρικές συντάξεις. Η όλη συμφωνία πάντως θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει πρόθεση, από την πλευρά των δανειστών, να ξεκλειδώσουν χρηματοδοτικά εργαλεία.
Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ
Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει, ωστόσο δεσμεύεται έναντι των δανειστών ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα ελλείμματα και με δεδομένο ότι ο νόμος αλλάζει με νόμο, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον ΕΝΦΙΑ να διατηρείται και φέτος.
Πάντως το Brussels Group θα κάνει ένα διάλειμμα και θα επανέλθει τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive