Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δίκη ΧΑ: Η έκκληση της μητέρας του Φύσσα ... Θέλω να τον δω ...

Δίκη ΧΑ: Η έκκληση της μητέρας του Φύσσα ... Θέλω να τον δω ...
Για τις 12 Μαΐου, στην ίδια αίθουσα, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία. «Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» ανέφερε...

Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο.
Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι μια λύση θα ήταν, το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των "Πυρήνων της Φωτιάς".
Το "παρών" στην διαδικασία δίνουν οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα ενώ πριν από την έναρξη της διαδικασίας λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Στο ακροατήριο βρίσκεται μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα που με δάκρυα στα μάτια προσπάθησε να πλησιάσει το εδώλιο, λέγοντας «Θέλω να τον δω»,αναφερόμενη στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά.
Ένας από τους συνηγόρους την πλησίασε λέγοντας της «σε παρακαλώ».
«Πως θα γίνει;» του απάντησε, κλαίγοντας: «Θέλω να τον δω».
Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι άρχισε να δημιουργείται ένταση η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απευθύνθηκε στους φίλους του λέγοντας: «Δεν θέλω να δημιουργηθεί φασαρία. Πάμε πίσω».
Η δίκη συνεχίστηκε και σήμερα  μετ’ εμποδίων, με τα αιτήματα για διακοπή της διαδικασίας και αλλαγή της δικαστικής αίθουσας ,να πέφτουν βροχή.
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Γιώργος Κασιμάτης ζήτησε από την πρόεδρο της έδρας τον λόγο και είπε: «Και σήμερα ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική αν η αίθουσα χωράει η δεν χωράει. 400 παιδιά θα δώσουν εξετάσεις σε άλλους δήμους. Οι εξετάσεις τελειώνουν 13 Ιουνίου. Απευθύνομαι στην ευαισθησία σας. Τα παιδιά δεν μπορούνε να περάσουνε καν για να πάνε στο σχολείο. Ολοι οι φορείς της πόλης αντιδρούν».
Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των θυμάτων του Περάματος Γ. Βρεττός ζήτησε να μην επηρεαστούν οι εξετάσεις. Ο επίσης δικηγόρος πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννης μίλησε για το πρόβλημα δημοσιότητας τη δίκης λόγω των αντίξοων, για τους δημοσιογράφους, συνθηκών που επικρατούν στην αίθουσα.
Λίγο πριν από τη δεύτερη διακοπή του δικαστηρίου για λίγη ώρα, τοποθετήθηκε η εισαγγελέας έδρας η οποία πρότεινε, για τις ημέρες των εξετάσεων, η δίκη να διεξάγεται κάθε Σάββατο.
Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί συνολικά επι των αιτημάτων που τέθηκαν.
Οι απουσίες
Χωρίς τον Νίκο Μιχαλoλιάκο και τους βασικούς κατηγορουμένους από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πολύκροτη δίκη της για την εγκληματική δράση της oργάνωσης.
Η ηγετική ομάδα της Χ.Α. έχει αποφασίσει να απουσιάζει από τις περισσότερες συνεδριάσεις, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει τη δίκη.
Άλλωστε, η απουσία του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής από την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να αξιοποιηθεί και επικοινωνιακά από τη ΧΑ προκειμένου να εμφανιστεί ότι δεν συνδέεται με το βαρύτατο κατηγορητήριο και κυρίως με εγκλήματα που αποδίδονται σε στελέχη της.
Συγκεκριμένα απών από την διαδικασία είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος του όπως Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος, Γιάννης Λαγός, αλλά και ο Στάθης Μπούκουρας ο οποίος κατά την πρώτη ημέρα της δίκης είχε παραβρεθεί στη διαδικασία. Παρόντες είναι ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Δημήτρης Κουκούτσης και ο Μιχάλης Αρβανίτης. Συνολικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται 34 κατηγορούμενοι.
Νωρίτερα, η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα, προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί σε συνηγόρους που διορίστηκαν σε κατηγορούμενο από το δικαστήριο.
Παράλληλα, όμως, ένας ακόμη κατηγορούμενος ο Ιωάννης Κομιανός δήλωσε πως δεν έχει νομικό παραστάτη.  Αυτό σημαίνει πως η δίκη, σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσει σε νέα διακοπή για να ενημερωθούν οι δικηγόροι για την υπόθεση.
Την ίδια ώρα, και πάλι σημειώθηκε επεισόδιο έξω από τη δικαστική αίθουσα.
Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε περαστικό πιστεύοντας ότι είναι χρυσαυγίτης, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο.
Συγκεκριμένα ένας 27χρονος τραυματίστηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά από επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί στον Κορυδαλλό με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, απομακρύνθηκε από το χώρο που βρίσκονταν ο κύριος κορμός των διαδηλωτών και στην οδό Πλαταιών επιτέθηκαν και προπηλάκισαν έναν 27χρονο.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του τραυματία, που εκείνη την ώρα πήγαινε στη δουλειά του σε γυμναστήριο της περιοχής, οι αντιεξουσιαστές τον πέρασαν για Χρυσαυγίτη και τον ξυλοφόρτωσαν. Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κοντινό νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive