Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; Και ΟΜΩΣ ! Φορολογούν με 40% το βοήθημα !! για τα θύματα του Norman Atlantic!

Ένα ακόμη "χτύπημα" στις οικογένειες νεκρών και αγνοούμενων του ναυαγίου του Norman Atlantic μετά την απώλεια των προσφιλών τους προσώπων, πρόσθεσε η Πολιτεία με το φόρο.. δωρεάς στο βοήθημα που έλαβαν. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) αποφάσισε...
να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των επτά άτυχων μελών της προσφέροντας σε καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", όταν  οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων της ναυτικής τραγωδίας δήλωσαν, ως όφειλαν, το βοήθημα στην εφορία γιαι να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, βρέθηκαν μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη: πληροφορήθηκαν ότι θα πρέπει να καταβάλουν τα 400 από τα 1.000 ευρώ ως φόρο δωρεάς!
«Δεν έχω να τους τα δώσω. Ας έρθουν να βάλουν φυλακή εμένα και τα τρία παιδιά μου», δήλωσε η σύζυγος του αγνοούμενου Απόστολου Νικολαρά.
Η ΟΦΑΕ, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών. Η αρμόδια υπάλληλος αφού έψαξε το ζήτημα επί πέντε ημέρες, απάντησε ότι όντως το ποσό υπόκειται σε φορολογία και μάλιστα της τάξεως του 40%. Δηλαδή από τις 7.000 ευρώ τα 2.800 ευρώ πρέπει να καταβληθούν στο Ελληνικό δημόσιο.
Η ΟΦΑΕ κατήγγειλε το περιστατικό στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, με την οποία ζητά την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να απαλλαχθούν οι οικογένειες αυτές από οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση για τα ποσά των βοηθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive