Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εξαλλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων για την απόφαση Καταδίκη για το αφεντικό των «φούρνων της κολάσεως»!

Με την καταδίκη τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ανάμεσά τους ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο, Αρτοποιεία-Ζαχαροπλαστική ΕΠΕ», έπεσε χθες η αυλαία της πολύκροτης δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Το αφεντικό των «φούρνων της κολάσεως»...
με τα στριπτιζάδικα Αγγελος Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών.

Αλλοι τρεις κρίθηκαν ένοχοι (από τους συνολικά 23 κατηγορουμένους) με ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη, ωστόσο όλοι οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς τους επιβλήθηκαν η καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι.

Ειδικότερα το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας τον Αγγελο Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κωνσταντίνος Κύρου.
Η τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα και η ετυμηγορία έκανε έξαλλους τους συνηγόρους υπεράσπισης, καθώς -κατά δήλωσή τους μάλιστα- δεν περίμεναν να ακούσουν μια τέτοια απόφαση! Οπως χαρακτηριστικά σημείωσαν οι συνήγοροι, η απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει ενόχους τους κατηγορουμένους και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ήταν μια μεγάλη έκπληξη γι' αυτούς! Μάλιστα οι συνήγοροι του Αγγελου Γιαννακόπουλου υπέβαλαν αίτημα διακοπής της δίκης για να προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα αποδείκνυαν ότι ο κατηγορούμενος πλέον είναι ένας οικογενειάρχης επιχειρηματίας με κοινωνική προσφορά (τόνισαν ότι ήταν ο πρώτος που έσπευσε να στείλει βοήθεια στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά το 2014).

«Δυναμιτίστηκε» 
Η ατμόσφαιρα «δυναμιτίστηκε» ιδιαίτερα τη στιγμή που το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Η έκφραση του συνηγόρου υπεράσπισης του 47χρονου Χαράλαμπου Λυκούδη «το δικαστήριό σας παρασύρθηκε από την πιάτσα και όχι από τα πραγματικά περιστατικά» προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί αυτό στα πρακτικά της δίκης. «Χρησιμοποίησα μια φράση σας» ήταν η απάντηση του γνωστού δικηγόρου, με την ένταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα. «Ο αγώνας για την τελική δικαστική δικαίωση του εντολέα μου θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε ότι θα αθωωθεί και για τα εναπομείναντα αδικήματα» δήλωσε ο κ. Λυκούδης μετά τη λήξη της δίκης.
Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Κρέτου καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγελο Γιαννακόπουλο καταδικάστηκε επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή. Ολοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Σε όσες περιπτώσεις υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρας είχε διαφορετική άποψη.

Η Ρωσίδα που το έσκασε το 2008 και οι συλλήψεις
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε το 2008 (έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Interpol και τη Εuropol) συνεργαζόταν με γραφεία ευρέσεως εργασίας σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν καλλίγραμμες κοπέλες, τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα αεροπορικά εισιτήριά τους και τις  έφερναν στην Ελλάδα με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν δουλειά. Οταν έφταναν στο αεροδρόμιο τις παραλάμβανε ο Μολδαβός στενός συνεργάτης των αφεντικών Ιγκόρ Φλιοστόρ και τις μετέφερε σε διαμερίσματα. Για την «εξυπηρέτηση» αυτή τις χρέωναν με 30.000 ευρώ, τα οποία ξεπλήρωναν με την εργασία τους στα νυχτερινά κέντρα strip show που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική και με ερωτικά ραντεβού που τους έκλειναν με πελάτες.
Τα έσοδα από τις δραστηριότητες του ροζ κυκλώματος -σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- ξεπλένονταν από τις αλυσίδες φούρνου (σ.σ: στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), ενώ τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει και μια κυπριακή offshore για να αποφεύγουν τους ελέγχους. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσο όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ!
Τον Ιούνιο του 2008, όταν μια Ρωσίδα χορεύτρια βγήκε από το μαγαζί ασυνόδευτη και χωρίς να ενημερώσει, τη χτύπησαν, την απείλησαν και τη μετέφεραν σε άλλο διαμέρισμα, από το οποίο απέδρασε και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές. Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που συνελήφθησαν ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και πρώην αφεντικό των φούρνων Αγγελος Γιαννακόπουλος, ενώ είχε κατηγορηθεί και ο αδελφός του Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αθωώθηκε. Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο δικαστήριο. Ο 47χρονος πρώην ιδιοκτήτης της αλυσίδας αρτοποιείων (σήμερα είναι στην ιδιοκτησία της μητέρας του) υποστήριξε ότι αγόρασε τα νυχτερινά κέντρα (Alcatraz και Star) λόγω της γνωριμίας του με μία Ρουμάνα χορεύτρια και αρνήθηκε ότι εκμεταλλευόταν τις γυναίκες κρατώντας τις φυλακισμένες.

340.000 ευρώ για 43 χρόνια 
Το δικαστήριο επέβαλε στον Αγγελο Γιαννακόπουλο κατά συγχώνευση κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών, στον Μιχαήλ Κρέτου κάθειρξη 12 ετών και έξι μηνών, στον Ελιοστόρ Ιγκόρ κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών, ενώ στον Κωνσταντίνο Κύρου επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών. Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων καταδικάστηκε επίσης η Αννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης, και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στην έφεση.

Ακόμα αποφασίστηκε η έφεση των τεσσάρων καταδικασθέντων να έχει αναστέλλουσα δύναμη και τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και καταβολή εγγυοδοσίας. Ειδικότερα, για τον 47χρονο πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων ορίστηκε το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, για τον Κωνσταντίνο Κύρου 50.000 ευρώ, ενώ για τον Μιχαήλ Κρέτου η εγγύηση ορίστηκε στα 20.000 ευρώ.

Μαρία Μεϊμάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive