Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μίλερ. ΒΙΝΤΕΟ



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του κ. Λαφαζάνη με τον κ. Μίλερ, που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε...
η σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη και ο καθορισμός του χρονοδιαγράμματος και ενός «οδικού χάρτη» που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ δήλωσε: 

«Η κυβέρνηση μας θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων. Η Ελληνορωσική συνεργασία έχει για εμάς στρατηγική σημασία. 
Ιδιαίτερα η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Το θέμα του αγωγού ενδιαφέρει πολύ τη χώρα μας και είναι στις προτεραιότητες μας. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τη Ρώσικη πλευρά και ελπίζουμε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία για τον αγωγό με σημαντικότατα οφέλη για τη χώρα μας την ελληνική οικονομία και το λαό» και συμπλήρωσε πως «μια ελληνορωσική σχέση δυνατή και ισχυρή πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και τον ευρωπαϊκό χώρο». 

Ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπογράφηκε τίποτα σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο τόνισε ότι οι συζητήσεις προχωράνε και ελπίζει ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα επιτυχώς. 


Real.gr ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ by realmedialive

Ομάδα εργασία για τον ρωσικό αγωγό

Η συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις. Οι δυο άνδρες αναχώρησαν από το υπουργείο για το Μέγαρο Μαξίμου συναντώνται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πηγές που μετείχαν στη συνάντηση ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και ενός "οδικού χάρτη" που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς. Δεν απέκλεισαν επίσης την υπογραφή σχετικής συμφωνίας.

Κομισιόν: Ουδέν σχόλιο
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Άννα Κάισα Ιτκόνεν, κληθείσα σήμερα να σχολιάσει την επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να αξιολογήσει την όποια συμφωνία ενδέχεται να προκύψει μεταξύ Ελλάδας και Gazprom, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν διαθέτει καμία πληροφορία, αφού δεν υπάρχει συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive