Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

"ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ" επιδιώκουν οι ΚουκουλοΦΛΩΡΟΙ; ΤΙΝΟΣ το παιχνίδι "παίζουν;" Συνάντηση Τσίπρα-Πανούση – Όλες οι αντιδράσεις. ΒΙΝΤΕΟ



Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου», δήλωσε για το θέμα νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής....
από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΒΟΥΛΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ by realmedialive

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση» και έθεσε το ερώτημα «ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;».

«Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης» κατέληξε στη δήλωσή του.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή
ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε τη Βουλή
Για «ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
 «Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;». ανέφερε ο Κώστας Καραγκούνης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάπέλυσε επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν αλλά και την απάντηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η Πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Την εισβολή των αντεξουσιαστών κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. 

«Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» δήλωσε ο ίδιος.

Να προασπίσει την έννομη τάξη κάλεσε την κυβέρνηση, από τη δική του πλευρά, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας, το οποίο με μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο πρώην υπουργός.


ΒΟΥΛΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ ΚΙΚΙΛΙΑ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ από realmedialive 

Ποτάμι: Διγλωσσία της κυβέρνησης
Να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης έτσι ώστε να σταματήσει η κατάλυση της νομιμότητας, ζήτησεο βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.
«Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων, μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών. Παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να καταλάβει τις καταλήψεις και τους καταληψίες, ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μην συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτίρια», δήλωσε.

Στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξουν παραιτήσεις, ο ίδιος είπε πως «αυτό είναι θέμα που πρέπει να το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

ΚΚΕ: Δίνουν άλλοθι σε πρακτικές καταστολής.
«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού».

Αυτό τονίζεται αρχικά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο προσθέτει: 

«Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε “διαμαρτυρία”, παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια».

ΠΑΣΟΚ: Αν ο υπουργός δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί τώραΣε δήλωση της υπεύθυνης του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Φώφης Γεννηματά σημειώνεται, μεταξύ άλλων 

«Το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς “αντιεξουσιαστές”, είναι: υπάρχει Κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;».

«Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί ο Υπουργός τώρα», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη. 

1 σχόλιο:

  1. Αφήστε τα... Άνθη της Αριστεράς & του Συντεταγμένου Διεθνισμού να ανθίσουν
    και... απολαύστε τα!
    Έχουν, μπροστά τους, πολλά - πολλά... Έργα και πολλάς - πολλάς... Ημέρας!
    "Θα την δούμε και του γιού σου, είπε η μέλλουσα νύφη στην Κυρά Κατίγκω, την Αχλάδω!"
    "Καλή Προκοπή... Ανεπρόκοποι Προκόπηδες!"
    "Έχει και γιά σας φουρτούνες η παλιοζωή... Ζωή!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive