Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Απουσίες και προβλήματα στην έναρξη της διαδικασίας (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας του Π. Φύσσα. Φρούριο ο Κορυδαλλός. Χωρίς την παρουσία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών που είναι κατηγορούμενοι άρχισε η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α. στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού....

Από τους βουλευτές στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται μόνο ο Αρτέμης Ματθαιοπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπουκουρας, ενώ οι υπόλοιποι θα εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν έχει δικηγόρο. Με την έναρξη της δίκης άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα, με τους δημοσιογράφους να διαμαρτύρονται έντονα «απειλώντας» ότι θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία. Λίγο αργότερα το πρόβλημα λύθηκε.
Η αίθουσα είναι κατάμεστη από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και δικηγόροι των κατηγορουμένων στέκονται όρθιοι.
Οι δικαστές που κληρώθηκαν να δικάσουν τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, θα ερευνήσουν μία σειρά από δολοφονικές επιθέσεις, με κυρίαρχη την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του 2013, από όπου και ξετυλίχθηκε το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής.
Αυτό που πρέπει να απαντηθεί αλλά και να αποδειχθεί-εάν είναι έτσι-είναι η εμπλοκή του αρχηγού αλλά και των βουλευτών με τις εγκληματικές πράξεις, τις οποίες οι ίδιοι αρνούνται.
Για την πλειοψηφία των μελών του δικαστικού συμβουλίου, η εγκληματική οργάνωση που φορούσε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος,  δρούσε με την μορφή της πυραμίδας, με απόλυτο αρχηγό, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Στην ακριβώς από κάτω βαθμίδα, βρίσκονταν οι βουλευτές, ή αλλιώς οι περιφερειάρχες, οι οποίοι έδιναν τις εντολές στους χαμηλότερα ιεραρχικά, δηλαδή στους πυρηνάρχες, τουτέστιν στους υπευθύνους των τοπικών οργανώσεων. Αυτοί με την σειρά τους “διέτασσαν” τα τάγματα εφόδου, τα οποία αποτελούνταν από ειδικά εκπαιδευμένα μέλη, με κατάλληλη σωματική διάπλαση, υπακούοντας τυφλά τις εντολές των ανωτέρων.  Για τον εισαγγελέα Ντογιάκο, οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη είχε την έγκριση του αρχηγού.
Από το βήμα του μάρτυρα αναμένεται να περάσουν περισσότερα από 130 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, θύματα, αλλοδαποί ή μη, και πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής που έφυγαν από την οργάνωση, αλλά ήρθαν ενώπιον της δικαιοσύνης και μίλησαν για τα όσα έζησαν μέσα στους κόλπους τους οργάνωσης.  Σχεδόν όλοι τους ενώπιον των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου, είχαν μιλήσει για την ιεραρχική δομή της οργάνωσης, για τις εντολές που μεταφέρονταν από πάνω προς τα κάτω, για την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευσή τους, για τις επιθέσεις τους σε βάρος αλλοδαπών, αλλά και για την στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα.
Στην φαρέτρα των νομικών επιχειρημάτων των δικηγόρων των κατηγορουμένων έχει ήδη μπει η άποψη του δικαστή που μειοψήφισε στο συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδοθεί στους κατηγορουμένους η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφού δεν έχει αποδειχθεί ότι τα μέλη της επιδίωκαν οικονομικό όφελος.
Το δικαστήριο, με την απόφασή του επί των ενστάσεων που θα τεθούν- και αναμένεται να είναι πολλές- θα είναι αυτό που θα νομολογήσει. Αντιδράσεις. Έξω από τον χώρο τον φυλακών βρίσκονται σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις οπαδών του κόμματος καθώς και συγκεντρώσεις φορέων της περιοχής που ζητούν να μην διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο εντός των φυλακών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και αυστηροί είναι οι έλεγχοι, στους οποίους θα υποβάλλονται όσοι εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα.
Ποιοι δικάζονταi. Συγκεκριμένα, για αδικήματα που αφορούν στις παραπάνω πράξεις αυτές θα δικαστούν οι: Ιωάννης Άγγος, Διονύσης Αγιοβλασίτης, Δημήτρης Αγριογιάννης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Αναστάσιος Μάριος Αναδιώτης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Μιχαηλ Αρβανίτης Αβράμης, Χρήστος Γαλανάκης, Σάββας Γαρουφαλλάκης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Γεώργιος Δήμου, Μάρκος Ευγενικός, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ιωάννης Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Γεώργιος Καλπιτζής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Καστρινός, Ιωάννης Βαςίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Νικόλαος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιώαννης Λαγός, Διονύσης Λιακόπουλος, Θωμάς Μαριάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Εμμανουήλ Μαυρικάκης, Μαργαρίτα Μικελλάτου, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νικόλαος Μίχος, Θωμάς Μπαρέκας, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νικολέτα Μπενέκη, Αντώνιος Μπολέτης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ηλιας Πναγιωταρος, Αναστάσιος Πανταζής, Νικόλαος Παπαβασιλείου, Κωνσταντινος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπάς, Γεώργιος Πατέλης, Γεώργιος Περρής, Γεώργιος Πετράκης, Βενετία Ποπορη, Γεώργιος Ρουπακίας, Σταυρος Σαντοριναίος, Βασίλης Σιατούνης, Γεώργιος Σκάλκος, Θεώνη Σκαρπέλη, Θέμις Ευαγγελλια Σκορδέλη, Γέωργιος Σταμπέλος, Χρήστος Στεργιόπουλος, Θεόδωρος Στέφας, Αθανάσιος Στρατός, Γεώργιος Χρηστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Χρηστος Αντώνιος Χατζηδάκης, Αναστάσιος Χιλιος, Αριστοτελης Χρυσαφίτης, Εμμανούηλ Ψυλλάκης. Τέλος στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί και μια ανήλικη κατηγορουμένη, η Ε.Ν.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 70 παραπεμφθέντες είναι τρία πρόσωπα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν την «βαριά» κατηγορία της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης αλλά ηπιότερα αδικήματα.
Πρόκειται για τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου, η οποία κατηγορείται μόνο για ψευδορκία, τον Θεόδωρο Στέφα, που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και τον Αν. Χιλιό ο οποίος κατηγορείται για απλή οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.
Οι γονείς του Παύλου Φύσσα στον Κορυδαλλό
Οι γονείς του Παύλου Φύσσα έφτασαν στο δικαστήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με συγγενείς και δικηγόρους.
Ο Γιώργος Μαραγκός, δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και ο πατέρας του Παναγιώτης πέρασαν την πύλη φανερά συγκινημένοι.
Ο Γιώργος Μαραγκός, δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, δήλωσε «ελπίζω η δίκη να ξεκινήσει και να γίνει».
Όσον αφορά στο χώρο διεξαγωγής της δίκης, σημείωσε:
«Ο χώρος δεν βοηθάει για τη δημοσιότητα της δίκης. Ενώ υπήρχαν άλλοι χώροι έχουμε έρθει εδώ σε χώρο ακατάλληλο», είπε χωρίς να αποκλείει τη διακοπή της δίκης και μεταφορά της αλλού, σημειώνοντας πως πρέπει σε αυτή τη δίκη «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Πολυμέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive