Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διπλό μήνυμα του Λευκού Οίκου στην Αθήνα για να τα "βρούμε" με τους τοκογλύφους ΔΝΤ - ΕΕ



Σε ήπια... στροφή προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους. Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει διακριτικές αποστάσεις και τονίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της. Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει ένα λεπτομερειακό πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους διεθνείς πιστωτές της, μελετώντας “γραμμή προς γραμμή” τον προϋπολογισμό της. “Πιστεύω ότι πρόκειται για το είδος...
της λεπτομερειακής δουλειάς που απαιτεί κυριολεκτικά να μελετήσεις γραμμή προς γραμμή τον προϋπολογισμό σου”, ανέφερε ο Τζακ Λου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε πως κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμβάλει να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο.

Ωστόσο, χθες, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας». 

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, τόνισε: «Στηρίζουμε κάποιον βαθμό ευελιξίας στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, όμως θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές και σε αυτούς που στηρίζουν το χρηματοοικονομικό σας σύστημα ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας».

Την ίδια ώρα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα υπενθύμισε μέσω των κοινωνικών δικτύων την δολοφονία του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ από την «17 Νοέμβρη», τη στιγμή που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Η αμερικανική πρεσβεία ανέβασε στο 

Facebook
 την φωτογραφία του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1988 από την «17 Νοέμβρη» και τόνισε ότι ο Σάββας Ξηρός καταδικάσθηκε και για αυτή την δολοφονία, όπως επίσης και για την δολοφονία του Αμερικανού αξιωματικού της Αεροπορίας Ρόναλντ Στούαρτ.



Στο κείμενο αναφέρεται: «Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. O 51χρονος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα τύπου σεντάν όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε δίπλα του με ασύρματο χειρισμό. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. 

Άφησε πίσω τη γυναίκα του Πατρίτσια, τον γιο του Ουίλιαμ Ε. Νορντιν ΙΙ και την κόρη του Ανναμπελ. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Νορντίμ ήταν ένας από τους πέντε αμερικανούς που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη». 

Τη συγκεκριμένη υπενθύμιση ανέβασε στο Twitter και ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος μάλιστα την κοινοποίησε στον Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πάνο Καμμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive