Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! ΜΟΝΟ; FAZ:Ο Κυριάκος προειδοποιεί τους δανειστές να μην δεχτούν ως εγγύηση τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Να είναι ΠΙΟ σκληροί. Τι λέει ο ίδιος

mitso

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας στο οποίο φέρεται ο πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ να προτρέπει τους δανειστές να μην αποδεχτούν ως μοναδική εγγύηση για περαιτέρω εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης. Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στην γερμανική εφημερίδα Franfourter Allgemeine και μάλιστα καλεί τους εταίρους να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων....

faz
Η μετάφραση του επίμαχου σημείου στο δημοσίευμα της γερμανικής FAZ είναι η παρακάτω:
” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές της Αθήνας να μην δεχθούν τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνασπισμού ως μοναδική προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων.
Χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά απίθανο” το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ ,μιας λίστας η οποία έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική. “Αναμένω (εκτιμώ) ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή – ως απόδειξη για το γεγονός ότι όντως διαθέτει την πλειοψηφία για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.(…).
“Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διέθετε πλέον πλειοψηφία. Στην πράξη, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πλέον κυβέρνηση”, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.
«Ανίκανη η κυβέρνηση»
Και συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμετώπιση με μια σύγκρουση: από τη μια βρίσκεται η πολιτική πραγματικότητα και από την άλλη οι προεκλογικές υποσχέσεις της. Χρειάστηκε να περιμένουν ένα μήνα μέχρι να υπογράψουν την επέκταση της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους, αλλά δεν την φέρνει στη Βουλή γιατί δεν είναι σίγουρη πως θα υποστηριχθεί από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».
Η FAZ σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε ένα νευραλγικό υπουργό (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και θεωρείται ως πιθανός διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται να απαντήσει σε αυτές τις εκτιμήσεις και εκφράζει την προσδοκία του ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να γίνει ξανά κυβέρνηση. «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σύντομα. Είτε θα υποβάλει ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις ή θα ξεμείνει η Ελλάδα από μετρητά μέχρι το Πάσχα».
Όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε εμπειρία, ούτε ικανότητες». Ο αρθρογράφος, θέλοντας να κάνει το δικηγόρο του διαβόλου, σημειώνει πως οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσαν να αντιτάξουν πως είναι ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδερφός της Ντόρας Μπακογιάννη. Προέρχεται από μια πλούσια και σημαίνουσα οικογένεια. Σπούδασε στο Χάρβαρντ (το πτυχίο του βρίσκεται σε εμφανές σημείο στο γραφείο του) και ποτέ δεν αντιμετώπισε υπαρξιακές ανησυχίες στη ζωή του. Πολλοί Έλληνες, δε, τον τοποθετούν στην «αφρόκρεμα» της χώρας.
«Ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει ένα πραγματικό νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις στη Βουλή, ως απόδειξη ότι η πλειοψηφία τις εγκρίνει. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο». Πάντως, πιστεύει πως ένα σημαντικό μέρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξεις τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα έχει την πλειοψηφία. Παράλληλα σημειώνει πως έχει χαθεί ήδη ένας μήνας από τη στιγμή που υπογράφηκε η 4μηνη παράταση και η Ελλάδα δεν έχει παραδώσει ακόμη μια λίστα με μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε πως η διαδικασία δεν έχει αλλάξει. Πάλι υπάρχει Τρόικα για την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, πριν αυτές φτάσουν στην Ευρωομάδα η οποία αποφασίζει για την εκταμίευση της βοήθειας. Στο μεταξύ, όμως, η αβεβαιότητα στην Ελλάδα είναι έντονη: «Όλες οι επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν αναβληθεί. Οι τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν καταστροφικές για την πραγματική οικονομία. Οδεύουμε πίσω στην ύφεση. Η ανεργία θα αυξηθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, η κυβέρνηση έχει αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές τους, τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει, ενώ τα μηνύματα που είχε στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους φορολογούμενους ήταν αντιφατικά με αποτέλεσμα τώρα να μην πληρώνει κανένας φόρους».
Τέλος, άσκησε κριτική και στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον αλαζόνα που δεν σέβεται τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ειδικά από τη στιγμή που διέρρευσε εμπιστευτικά έγγραφα. Δίνει, όπως είπε, την εντύπωση πως δεν φροντίζει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τη δική του προβολή Εξ ου και καθημερινά δίνει δύο-τρεις συνεντεύξεις, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει για τι πράγμα μιλάει.
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια”.
  «Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου στη FAZ»
Για «στρεβλή εκδοχή» των δηλώσεών του στην γερμανική εφημείδα FAZ κατηγορεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».
Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» επικοινώνησε με το συντάκτη του άρθρου Michael Martens, ο οποίος του εξήγησε ακριβώς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Αναμένουμε την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα “Στο Κόκκινο”» κατέληξε.
Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «O πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιων τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια» σημείωνε, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου.
 Τι άλλο γράφει η FAZ
Το άρθρο σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους πλέον διάσημους πρωθυπουργούς της Ευρώπης που αναδύθηκε από τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος και αναφέρεται σε ένα αστείο που φέρεται να είπε κάποτε σε ιδιωτική συζήτηση ο πρώην Καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ: “Τι έχουν κοινό ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ; το κομμουνιστικό τους παρελθόν”.
Το αν θα το βρει αστείο ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν το γνωρίζουμε αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση τη FAZ, τη Δευτέρα, όμως, πολύ θα ήθελε να μπορούσε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά του. Από τη μια, σημειώνει το άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να ενημερώσει τη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την ώρα που, στην ουσία, οι προεκλογικές εξαγγελίες της 25ης Ιανουαρίου έχουν πάψει να ισχύουν και από την άλλη να “απαλύνει” τις δυσάρεστες απαιτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

2 σχόλια:

  1. Πιό εμπαθής, πιό ελλεινός, πιό βορβορώδης δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός τωρα συμπεριφέρεται ως Ανθέλληνας!! Ελεος πιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive