Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Βασικά μέλη των «Πυρήνων» οι δυο συλληφθέντες της ομάδας Ξηρού. Βίντεο δηλώσεις αρχηγού ΕΛΑΣ



Απίστευτες λεπτομέρειες για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς» έρχονται στο φως μετά τη σύλληψη δυο ακόμα μελών που συνδέονταν τόσο με τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας» όσο και με τον Χριστόδουλο Ξηρό.  Βασικά μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και με σοβαρό ρόλο στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος»...
που σχεδιαζόταν από την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού, για την ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση έγκλειστων τρομοκρατών και ποινικών, φέρονται ότι είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, μαζί με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κλεάνθη Παπαγιαννόπουλο, οι δύο νέοι συλληφθέντες είναι ένας 39χρονος, κάτοικος Γαλατσίου και ένας 32χρονος, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές.



Και οι δυο ήταν άγνωστοι μέχρι τώρα στις αρχές, θεωρούνταν πρόσωπα «υπεράνω υποψίας» και δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές. 

Όμως οι σχέσεις τους με τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» ήταν ιδιαίτερα στενές και η επικοινωνία τους συχνή. 

Από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής όμως έρχονται στην επιφάνεια και λεπτομέρειες για τη δράση των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων». Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Αντιτρομοκρατικής, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς» που είναι φυλακισμένα στον Κορυδαλλό είχαν μετατρέψει το σωφρονιστικό κατάστημα σε ένα είδος «υπερστρατηγείου» από όπου όχι μόνο συντόνιζαν τρομοκρατικές ενέργειες και την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής τους, καθώς διακινούσαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χρήματα στους ελεύθερους συνεργούς τους. 

Βασικό ρόλο στη διακίνηση υλικών είχε ο 32χρονος που συνελήφθη χθες. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο νεαρός ήταν το πρόσωπο που είχε παραλάβει από ένα από τους αγγελιαφόρους της τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές αρκετές φορές και σκοπευτικά για καλάσνικοφ, καθώς και συσκευή παρεμβολής κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, από τον ίδιο φέρεται ότι έφτασαν στα χέρια της Αγγελικής Σπυροπούλου, της 22χρονης συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού περίπου 6.000 ευρώ με «αποστολείς» τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων». 

Ο «Ιάσονας»

Εκτός από τον 32χρονο στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε και ένας 39χρονος, που φέρεται να είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού που τον βοήθησε στην κατασκευή βομβών. Ο 39χρονος εκτιμάται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και ερευνάται αν συμμετείχε και σε άλλες οργανώσεις. 

Ειδικά ο 39χρονος φέρεται ως ένα από τα πιο παλιά μέλη των «Πυρήνων», ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Ιάσων», στις επιστολές που αντάλλασσαν οι έγκλειστοι των φυλακών με τους συνεργάτες τους οι οποίοι δρούσαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επίθεση στις φυλακές.

Από την έρευνα DNA που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί:

• Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο Μόκκα, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.
• Σε αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
• Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.
• Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κρησφύγετα - «γιάφκες» που εντοπίστηκαν μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού στην περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου και στην Ανάβυσσο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει «σπάσει» τον κώδικα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης κατά τις επικοινωνίες τους και αυτό σημαίνει ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα ψευδώνυμα, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στην υπόθεση.

Η Αντιτρομοκρατική έκανε «φύλλο και φτερό» τα σπίτια των δυο συλληφθέντων σε Άγιο Δημήτριο και Γαλάτσι, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν άλλα στοιχεία που συνδέονται με τη δράση τους. 

Ασκήθηκαν διώξεις

Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα στο Γαλάτσι για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Στον έτερο συλληφθέντα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση. 

Και οι δυο οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Σε δήλωσή του ο κ. Κ. Παπαδάκης συνήγορος του πρώτου κατηγορουμένου ανέφερε πως τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του εντολέα του δεν είναι σοβαρά και ότι σε καμία περίπτωση το DNA σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive