Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ."ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝΙΣΕ" 5 ΒΙΝΤΕΟ



Με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της επταμερούς διάσκεψης «στα μέτρα του δυνατού», όπως είπε. Στήριξε τον Γ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι «υπάρχει πολιτική κόντρα», ενώ σημείωσε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση...
«διαπραγματεύεται αλλά και κυβερνά και νομοθετεί το πρόγραμμα της».  «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας και είναι απολύτως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Οι δεσμεύσεις προς τους πιστωτές αλλά οι πληρωμές προς τους πολίτες γίνονται κανονικά. Προειδοποιούμε όσους προσπαθούν να παίξουν με την σταθερότητα και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος ότι ματαιοπονούν και θα διαψευστούν για ακόμη μία φορά οι Κασσάνδρες»

Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α by realmedialive

Παράλληλα σημείωσε ότι το σημαντικό που προέκυψε από τις συζητήσεις είναι ότι πλέον δεν υπάρχει 5η αξιολόγηση και το email Χαρδούβελη που περιελάμβανε υφεσιακά μέτρα. «Όλοι πλέον σέβονται την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Βάλαμε στο τραπέζι και προστατέψαμε αυτή την συμφωνία. Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν τελικά το κλειδί για να βάλουμε και πάλι σε ράγες την συμφωνία. Οι συζητήσεις στέφθηκαν με επιτυχία. Πιστεύω ότι ο απολογισμός είναι θετικός στα πλαίσια του δυνατού. Δεν υπάρχει 5η αξιολόγηση και mail Χαρδούβελη που περιλάμβανε υφεσιακά μέτρα και πλεόνασμα 3% ξεκαθαρίσαμε ορισμένα διαδικαστικά θέματα. Οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνονται στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα θα έρχονται μόνο τα τεχνικά κλιμάκια για την συλλογή στοιχείων. Η κυβέρνηση δεν εξαντλείται στην διαπραγμάτευση αλλά έχει αρχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμα της. Διαπραγματευόμαστε αλλά και κυβερνούμε. Διαπραγματευόμαστε αλλά και νομοθετούμε.» 

Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ by realmedialive


Το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων 

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων το οποίο θα είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό. 

«Υπάρχουν πλαίσια διαπραγμάτευσης παρά το γεγονός ότι οι ισορροπίες είναι δυσμενής για την χώρα αλλά υπάρχουν όπως διαπιστώσατε σημεία συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης. Μένει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να υλοποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις. Χρειάζεται εγρήγορση επικοινωνία με τους θεσμούς σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να χτίσουμε την εμπιστοσύνη.

Θα πάψουν να πληρώνουν τον λογαριασμό οι συνήθεις ύποπτοι έρχονται μεταρρυθμίσεις για το φορολογικό, το ισοζύγιο πληρωμών θα αλλάξει, φέραμε στην βουλή το νομοσχέδιο για τις τριγωνικές συναλλαγές, θα μάθουν να πληρώνουν οι γνωστοί άγνωστοι, θα έρθουμε σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και αυτό το είπα και στην επταμερή διάσκεψη.»

Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Δ by realmedialive


Στήριξη σε Βαρουφάκη 
Πλήρη στήριξη παρείχε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών. «Δεν έχει νόημα να προσωποιούμε την πολιτική αντιπαράθεση και ούτε υπάρχει μεταξύ κρατών. Υπάρχει μια πολιτική κόντρα, καθώς μία χώρα διαφωνεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει η ευρωζώνη. Υπήρχε και υπάρχει μια προσπάθεια αποδόμησης για τον Γ. Βαρουφάκη. Όποιος και να ήταν στην θέση του θα δέχονταν πυρά. Η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι δύσκολη. Η κυβέρνηση στηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη και ποτέ δεν μου τέθηκε τέτοιο θέμα από τους ευρωπαίους ηγέτες και δεν θα μπορούσε ποτέ να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο καθώς θα ήταν εσωτερική παρέμβαση»

Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Δ by realmedialive

Χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι παραδέχθηκαν οι ευρωπαίοι εταίροι πως στην χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση η οποία δημιουργήθηκε βάση ενός προγράμματος που άφησε σοβαρές πληγές και αναφέρθηκε στην απόφαση του Ζ.Κ Γιούνκερ να στηρίξει με κοινοτικά κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ την ανάπτυξη και τις ευπαθείς ομάδες. 

Αυτοκριτική 

Real.gr ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Β by realmedialive

Για το αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνιών με τους εταίρους ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε « Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, πρέπει να ρολάρουμε, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Όπως αυτό συμβαίνει με όλες τις νέες κυβερνήσεις. Έχει να γίνει εκταμίευση από την προηγούμενο καλοκαίρι και για αυτό ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση που δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της. Πληρώναμε τις δόσεις αλλά δεν παίρναμε χρήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive