Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Τρεις φοιτητές ανέβασαν τα χυδαία σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Πρόκειται για τρεις νεαρούς από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη. Αναμένεται η σύλληψή τους

Τρεις φοιτητές ανέβασαν τα χυδαία σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Εντοπίστηκαν τα άτομα που ανέβαζαν χυδαία και υβριστικά σχόλια σε blog στο διαδίκτυο για τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Αθηνών.  Πληροφορίες λένε ότι αναμένονται συλλήψεις, καθώς η Google έδωσε τα στοιχεία στις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.  Πρόκειται για τρεις φοιτητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη.  Σημειώνεται ότι ποινική δίωξη σε βάρος των διαχειριστών της ιστοσελίδας... που δημοσίευσαν «απαράδεκτα υβριστικά σχόλια στη μνήμη του Ευάγγελου Γιακουμάκη» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Η δικογραφία εστάλη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για την ανακάλυψη των δραστών».

Σημειώνεται πως άμεση ήταν η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από καταγγελίες που δέχθηκε για blog, το οποίο καθύβριζε τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπίστωσε την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 και εντοπίστηκε, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών.

1 σχόλιο:

  1. Τα καθίκια στο μεγαλειο τους
    http://webwar.createaforum.com/914955945963966951956943945-954945953-921949961959963965955943945/kalo-psofo-giakoymakh!!!/msg15376/?topicseen;PHPSESSID=e574dab0819609cb68792608d132b9b3#msg15376

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive