Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια



Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αναμένουν για σήμερα Πέμπτη οι μετεωρολόγοι. Στο Ιόνιο προβλέπεται σταδιακή ενίσχυση των νοτιάδων στα 7 με 8 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ενισχυθούν και στο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά τις πρωινές ώρες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Αναλυτικότερα:...

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Τα φαινόμενα τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive