Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΗΦΑΝΟ «Όχι» της κυβέρνησης στις πιέσεις για «μπλοκάρισμα» των νομοσχεδίων


Σκληρή στάση κρατά η κυβέρνηση, αρνούμενη να συμμορφωθεί στις πιέσεις των εταίρων μας για απόσυρση των νομοσχεδίων που ήδη προωθεί στη Βουλή. Απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντεκλάν Κοστέλλο, που ζητούσε με επιστολή του από την Ελλάδα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και εκείνου για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, η κυβέρνηση συνεχίζει στην ψήφισή τους.... Ειδικά για το πρώτο, αποκρούοντας τα περί «μονομερών ενεργειών» του εκπροσώπου της Κομισιόν στους θεσμούς, καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το υπερψηφίσουν απόψε στη Βουλή, στεκόμενα απέναντι στους «εκβιασμούς». Όσο για τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, επισπεύδει την ψήφισή της, προαναγγέλλοντας διαδικασία κατεπείγοντος στη Βουλή. 

Παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης χθες στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για «ενστάσεις και άτοπες αιτιάσεις» από διεθνείς παράγοντες και εκπροσώπους των θεσμών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. 

«Η προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών και οι σχετικές αναρτήσεις νομοσχεδίων που θα γίνουν σήμερα – αύριο αποτελούν τον πυρήνα της προώθησης των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουμε δεσμευτεί», είπε. «Λέμε ευθέως ότι η εισήγηση της υπουργού (σ.σ. της Θεανούς Φωτίου για την ανθρωπιστική κρίση) αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική θέση απέναντι σε αστήρικτες αιτιάσεις και μάλιστα σε ένα ζήτημα που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», συνέχισε.

Στη συζήτηση παρενέβη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται». 

Ενημέρωσε, εξάλλου, ότι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις προτείνεται να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και συγκεκριμένα να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αύριο Πέμπτη, με στόχο να συζητηθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή και να ψηφιστεί το ίδιο βράδυ. 

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Στην κυβέρνηση άλλωστε, θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα. Όσο για το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, εκτιμούν αφενός ότι θα φέρει χρήματα στα Ταμεία, αφετέρου ότι θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive