Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΠΡΑΒΟ Αντωνάκη. Έκανες τη Ν.Δ. ..ΠΟΛ.ΑΝ. Όπως λέγαμε. Μεγάλο προβάδισμα για το ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση (Πίνακας)

Μεγάλο προβάδισμα για το ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση (Πίνακας)

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με 55,1%
Προβάδισμα 22,1 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το...
41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 19,2% απαντά Νέα Δημοκρατία.
Ακόμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του star.gr, ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό 2,9%.
«Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.
Στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 43,3% εμφανίζεται αρκετά απαισιόδοξο, αν και έχουν περάσει μόλις 40 ημέρες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία για τετράμηνη παράταση του Eurogroup, το 43,3% των Ελλήνων βλέπει τα πράγματα άσχημα και μόνο το 15,9% ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον της χώρας.
Την ίδια ώρα, ένα 39,1% δηλώνει ότι τα πράγματα δεν είναι «ούτε καλά ούτε άσχημα».
Στην ερώτηση «ποιες δύο λέξεις σας εκφράζουν προσωπικά περισσότερο ως Έλληνα για τη μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης», το 51, 8% απαντά ελπίδα, το 24,9% λέει περηφάνια και το 8,8% αισθάνεται αυτοπεποίθηση.
Αντιθέτως, το 49,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αισθάνεται ανησυχία, το 24,4% δηλώνει ότι φοβάται, ενώ 12 στους 100 Έλληνες λένε πως ντρέπονται για τη στάση της νέας κυβέρνησης. Υπάρχει και ένα 0,3% που αποφεύγει να απαντήσει.
Όσον αφορά στο ερώτημα «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα», η εικόνα έχει αλλάξει εντελώς, σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, για το 55,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά.
Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά τη μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.
Για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (71,9%) ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει μια χαρά. Ωστόσο, ένα 24,9% δεν βλέπει με καλό μάτι τα έως τώρα πεπραγμένα του πρωθυπουργού.
Όσο για τον Γιάννη Βαρουφάκη; Οι χειρισμοί του υπουργού Οικονομικών αξιολογούνται θετικά από το 70,4%, ενώ ένα 24,6% έχει αντίθετη άποψη.
Στο ερώτημα «πώς θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα.
Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχουν περίπου 20 στους 100 Έλληνες (ποσοστό 19,7%), οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη.
Για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (39,1%), η νέα συμφωνία, σε αντίθεση με όσα διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί ή μάλλον αποτελεί συνέχιση του μνημονίου. Τρεις στους 10 Έλληνες (ποσοστό 31,2%), δε, βλέπουν τη συμφωνία σαν πραγματικά κάτι καινούργιο.
Νέα μετεκλογική δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ 41,3% - ΝΔ: 19,2%
Νέα μετεκλογική δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ 41,3% - ΝΔ: 19,2%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive