Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πράσινο φως από την Βundestag για την παράταση



Με 542 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 13 απόντες η Βundestag ενέκρινε την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.
Υπέρ της σχετικής εισήγησης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν στο σύνολό τους τα κόμματα....


Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γερμανική Βουλή τόνισε με νόημα ότι δεν είναι εύκολη απόφαση. 
Ο ίδιος δήλωσε, όπως αναφέρει το Euro2day ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει μόνη της τους όρους του προγράμματος χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ». 
Τόνισε πως «το θέμα δεν αφορά περισσότερα χρήματα ούτε αλλαγή των όρων, αλλά μόνο περισσότερο χρόνο» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα στήριξης για να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών». 

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: Η νέα ελληνική κυβέρνηση αξίζει μια ευκαιρία«Οι Γερμανοί πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μείνει ενωμένη η Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει: 

«Αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν σημαίνει όμως, ότι οι χώρες μπορούν να εκβιάζονται. Η Ελλάδα εντός της Ευρώπης δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της ποιος είναι ο σωστός δρόμος».

Εξάλλου, ανέφερε ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από ό,τι στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει για τη Γερμανία.

Die Linke: Υπερψηφίζουμε την παράταση για να πάρει η Αθήνα μία ανάσαΕνδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη γερμανική Βουλή είναι το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεκόπη από παρεμβάσεις βουλευτών τόνισε ότι «δεν έχει διάθεση« για τέτοια και ότι το ζήτημα «είναι πολύ σοβαρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive