Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το Schneller Bruter στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας μετατράπηκε σε θεματικό πάρκο γεμάτο παιχνίδια.Παράδεισος το πυρηνικό εργοστάσιο

Τα περισσότερα παλιά πυρηνικά εργοστάσια ανά τον κόσμο σαπίζουν ερειπωμένα, μακριά από τα ανθρώπινα μάτια. Οχι όμως και το Schneller Bruter, βόρεια του Ντίσελντορφ στη Γερμανία, το οποίο απέκτησε νέα, εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Το παλιό πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Καλκάρ μεταμορφώθηκε σε επίγειο παιδικό παράδεισο, καθώς φιλοξενεί πλέον στους χώρους του ένα υπέροχο θεματικό πάρκο. ...



Το «Wunderland» βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία και καταλαμβάνει έκταση 540 στρεμμάτων. Στο εσωτερικό του μπορεί να βρει κανείς όλα τα κλασικά παιχνίδια που υπάρχουν στα πάρκα ψυχαγωγίας, αλλά σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα αιωρούμενες κούνιες μέσα στον παλιό πύργο ψύξης του εργοστασίου, αλλά και τείχος αναρρίχησης 40 μέτρων έξω από αυτόν.
Οι περισσότεροι από 500.000 επισκέπτες που εκτιμάται ότι θα καταφτάνουν σε αυτό ετησίως θα είναι απολύτως ασφαλείς από τη ραδιενέργεια, καθώς το πυρηνικό εργοστάσιο Schneller Bruter δεν λειτούργησε ποτέ, εξαιτίας καθυστερήσεων στην κατασκευή και των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής.
Το project κατασκευής του ξεκίνησε το 1972 με τη στήριξη των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Το 1991 όμως, πέντε χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, οι Αρχές αποφάσισαν να μην κάνουν ποτέ χρήση του εργοστασίου.
«Από τεχνικής άποψης το Schneller Bruter ήταν απολύτως έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ικανό να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα. Ο πυρηνικός σταθμός ουδέποτε λειτούργησε όμως και για πολιτικούς λόγους αποφασίστηκε το 1991 να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Δεδομένου ότι δεν λειτούργησε ποτέ, ολόκληρο το συγκρότημα είναι εγγυημένα απαλλαγμένο από ραδιενέργεια» εξηγεί εκπρόσωπος του εργοστασίου.
Ολόκληρη η εγκατάσταση αγοράστηκε το 1995 από τον Ολλανδό επιχειρηματία Χένι βαν ντερ Μοστ, ο οποίος το μετέτρεψε σε all inclusive κέντρο ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο, έξι ξενοδοχεία, επτά μπαρ και πολλά εστιατόρια, εκτός από τα 40 διαφορετικά τρενάκια και ατραξιόν. Επιπλέον στους χώρους του λειτουργεί μουσείο, γυμναστήριο, γήπεδο τένις, μίνι γκολφ και κέντρο μπόουλινγκ, ενώ διαθέτει πίστα go-kart και εγκαταστάσεις beach volley.
Τα πακέτα εισόδου ποικίλουν ανάλογα με τις ημέρες διαμονής και οι τιμές τους ξεκινούν από 70 και φτάνουν τα 200 ευρώ για τις ημέρες που στους χώρους του πάρκου φιλοξενούνται σημαντικά events, όπως για παράδειγμα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα street dance που έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάιο.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive