Τα οκτώ βασικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και ο μέσος όρος της Ευρωζώνης, οι συγκρίσεις είναι σκληρές για την Ελλάδα και δείχνουν έκτυπα το μέγεθος της κρίσης που βίωσε και συνεχίσει να βιώνει η χώρα μας. Μέσω οκτώ ενδεικτικών γραφημάτων η γραφιστική ομάδα του Economist θέλησε να δείξει πως αυτό που λέμε κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι ένα κενό γράμμα ή μια πιθανή υπεκφυγή για να μην αποπληρώσει η χώρα τα χρέη της, αλλά μια πραγματικότητα που οι αριθμοί δείχνουν πως είναι σκληρότερη από όσο περίμεναν και οι πλέον απαισιόδοξοι.... Οι βασικοί τομείς τους οποίους εξέτασε ο Economist είναι το ακαθάριστο χρέος, η ανεργία των νέων, η μακροχρόνια ανεργία, το εργασιακό κόστος, το μεσαίο εισόδημα, ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος σε καθεστώς φτώχειας, οι ιατρικές ανάγκες, αλλά και η πρόσβαση στο ίνερνετ.
Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το παράδοξο της «γιατρειάς» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ότι ενώ έπεσε αρκετά το εργασιακό κόστος που κατά πολλούς είναι ένας θετικός παράγοντας για τον ανταγωνισμό, δεν δημιουργήθηκαν αντίστοιχα οι θέσεις εργασίας που θα μείωσαν δραστικά την ανεργία των νέων, αλλά και την μακροχρόνια απουσία από την αγορά εργασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.