Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Οι οικογένειες των θυμάτων για τον Άγγλο δήμιο των τζιχαντιστών (ΦΩΤΟ) Μοχάμεντ Εμουάζι

Η οικογένεια του Στίβεν Σότλοφ, του αμερικανο-ισραηλινού δημοσιογράφου που αποκεφάλισε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δηλώνει ότι ανυπομονεί να δει τον "Τζιχάντι Τζον", τον δήμιο του παιδιού της, ο οποίος σύμφωνα με τα διεθνή ενημέρωσης ονομάζεται Μοχάμεντ Εμουάζι, ( ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΟ) να προσάγεται στη δικαιοσύνη. Ο άνδρας που ενσαρκώνει την ωμότητα του ΙΚ και εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων, πάντα φορώντας μαύρα, μάσκα, και κρατά μαχαίρι στο χέρι, φέρεται σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και ειδικούς να είναι Βρετανός, ηλικίας 26 ή 27 ετών...
που ζούσε στο δυτικό Λονδίνο, έχει σπουδάσει πληροφορική και έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ.
"Η οικογένεια του Σότλοφ ενημερώθηκε για την ταυτότητα του Τζον. Είναι το πρώτο στάδιο ενός μεγάλου δρόμου ο οποίος θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Μπαράκ Μπάρφι, εκπρόσωπος της οικογένειας. "Αν αποδειχτεί ότι ο Μοχάμεντ Εμουάζι είναι σίγουρα ο άνδρας που εκτέλεσε τον Στιβ, οι Σότλοφ έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους κύκλους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και στις αρμόδιες υπηρεσίες για να τον συλλάβουν. Περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα που ο Τζον θα διωχθεί και θα κριθεί ένοχος για τον θάνατο του Στιβ. Ιδού πως η Αμερική αποδίδει δικαιοσύνη και ιδού γιατί η χώρα αυτή θα την επιβάλει στις σκοτεινές δυνάμεις που επιδιώκουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωή μας".
Στη Βρετανία, η Ντραγκάνα Χέινς, η χήρα του Ντέιβιντ Χέινς που εργαζόταν σε μη κυβερνητική οργάνωση και εκτελέστηκε κατά την ομηρεία του από το ΙΚ, δήλωσε ότι ο θέλει να δει τον Τζιχάντι Τζον να συλλαμβάνεται ζωντανός και το "τελευταίο πράγμα" που θέλει για τον δολοφόνο του άνδρα της είναι ένας "έντιμος θάνατος".
"Ελπίζω να συλληφθεί ζωντανός. Αυτή είναι η μόνη ηθική ικανοποίηση για τις οικογένειες των ανθρώπων που δολοφόνησε, γιατί αν σκοτωθεί ενώ είναι ακόμη σε δράση, τότε αυτός θα είναι ένας έντιμος θάνατος και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω για κάποιον σαν κι αυτόν". Όσο για την κόρη του Χέινς δήλωσε στο ITV News: "Πιστεύω ότι όλες οι οικογένειες θα αισθανθούν ανακούφιση και ότι ένας κύκλος κλείνει όταν μια σφαίρα σφηνώνεται μεταξύ των ματιών του".
Η βρετανική αστυνομία δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την ταυτότητα του Τζιχάντι Τζον, ήδη γνωστού τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλούμενη τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη.
Το προσωνύμιο "Τζιχάντι Τζον" φέρεται να τους αποδόθηκε από πρώην δυτικούς ομήρους τους οποίους είχε αναλάβει να εποπτεύει, λόγω της προφοράς του.
Ο Τζιχάντι Τζον εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο με αφορμή την εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής στους αποκεφαλισμούς του Στίβεν Σότλοφ, του Ντέιβιντ Χέινς, του Αλαν Χένινγκ οδηγού ταξί στο Μάντσεστερ, του Αμερικανού Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ και στη συνέχεια των ιαπώνων ομήρων Χαρούνα Γιουκάουα και Κέντζι Γκότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive