Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη



Σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Αναλυτικά:..


Real.gr- ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ από realmedialive

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές ώρες. Κυρίως μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). 

Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Μακεδονία και τη νύχτα και στην Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησοπροβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (πάνω από 1000 μέτρα). 

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι αργά και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, παροδικά πιθανόν ισχυρές, κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 1000 μέτρα). 

Τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη (24/02)

Την Τρίτη στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. 

Στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. 

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive