Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Άνετη νίκη ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει το Reuters. Θα κυβερνήσει μόνος του;

Reuters: Νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα κυβερνήσει μόνος του;Πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα αποτελέσει σημείο καμπή για την Ευρώπη, και αυτό λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι προχωρά σε μαζική ένεση ρευστότητας στην οικονομία της ευρωζώνης, αναφέρει το Reuters. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδειχθεί νικητής των εκλογών δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος ή θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με ένα ή περισσότερα από τα μικρότερα κόμματα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από το άρθρο του Reuters. Η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της από την πτώση της χούντας το 1974, με το ΑΕΠ να έχει συρρικνωθεί κατά 25%, χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο, με μισθούς και συντάξεις να έχουν περικοπεί και με την ανεργία μεταξύ των νέων να ξεπερνά το 50%. Την ίδια στιγμή το δημόσιο χρέος της χώρας έχει «σκαρφαλώσει» από 146% του ΑΕΠ το 2010 στο 175,5% πέρυσι, και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως....
Η καμπάνια του Α. Τσίπρα «Η Ελπίδα Έρχεται» είχε απήχηση στους κουρασμένους από τη λιτότητα ψηφοφόρους, παρά τις προειδοποιήσεις του Α. Σαμαρά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία.
Ο Α. Τσίπρας αν και έχει υποσχεθεί να κρατήσει τη χώρα εντός ευρώ, έχει επίσης υποσχεθεί αναδιαπραγμάτευση τη συμφωνίας με την τρόικα και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι οι εταίροι της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα αρνηθούν κάτι τέτοιο.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει ότι θα διεκδικήσουν μια εξάμηνη «εκεχειρία», σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης, όσο θα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ωστόσο αντιμετωπίζουν ισχυρές αντιστάσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη, και αναδύεται έτσι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ αν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive