Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ο Ξηρός, οι «Πυρήνες», η συνεργός και το σχέδιο για το χτύπημα. Όλα τα γεγονότα, φώτο & βίντεο



Την πραγματοποίηση του πιο εντυπωσιακού και συνάμα περίπλοκου τρομοκρατικού χτύπημα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, που σχεδίαζε και προετοιμαζόταν να υλοποιήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός, απέτρεψε η Αντιτρομοκρατική. Στόχος του βετεράνου τρομοκράτη θα ήταν -όπως λένε- οι φυλακές Κορυδαλλού...
και απώτερος σκοπός του χτυπήματος θα ήταν η απόδραση των προφυλακισμένων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού
Οι λεπτομέρειες για το τρομοκρατικό χτύπημα αποκαλύφθηκαν από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στην οδό Ασκληπιού και Μερκούρη στην Ανάβυσσο

Real.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΗΡΟ από realmedialive

Η Αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της μυστηριώδους γυναίκας και των συνεργών του Ξηρού. 

Σήμερα στον Εισαγγελέα 
Ο Χριστόδουλος Ξηρός σήμερα το μεσημέρι θα μεταχθεί εκ νέου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου.

Η προθεσμία δόθηκε για τυπικούς λόγους προκειμένου να συνταχθεί το κατηγορητήριο καθώς όπως ο ίδιος δηλώνει μέσω του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση δεν έχει πρόθεση να απολογηθεί.


Χθες ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων και μπροστά στις κάμερες αρκέστηκε να προβεί σε δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο ζητώντας «αντίσταση στην τρόικα»....
 

Real.gr Ξηρός ΓΑΔΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ από realmedialive

Αποτροπή την τελευταία στιγμή

Το χτύπημα αποτράπηκε στην κυριολεξία «στο παρά πέντε», καθώς με βάση τα σχέδια και τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι-γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού η επίθεση προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί σε μια από τις προσεχείς Κυριακές. 



Η τρομοκρατική ενέργεια ήταν ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένη. Ισχυρά εκρηκτικά, τα 8 όπλα καλάσνικοφ, τα πιστόλια των 9mm, το ρουκετοβόλο RPG θα ήταν τα όπλα της επίθεσης που θα πραγματοποιούνταν με δύο αυτοκίνητα, τύπου βαν.



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ανακάλυψαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, το ένα παγιδευμένο βαν που θα περιείχε την εκρηκτική ύλη, θα τοποθετούνταν κοντά στον μαντρότοιχο των φυλακών, ενώ σε κοντινό σημείο θα υπήρχε και ένα δεύτερο βαν όπου θα υπήρχαν τα καλάσνικοφ, οι ρουκέτες και τα σακίδια με τις χειροβομβίδες.



Επίσης, στο δεύτερο βαν θα βρισκόταν η ομάδα υποστήριξης που θα έκανε χρήση του βαρύ οπλισμού σε όποιον αστυνομικό ή σωφρονιστικό επιχειρούσε να αντιδράσει.



Στόχος της επίθεσης ήταν η απόδραση από τη φυλακή μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείωμα που βρέθηκε στο ημερολόγιο Ξηρού αναφερόταν: «Σάββατο... δοκιμή. Αν όλα πάνε καλά φουλάρουμε μηχανές για την Κυριακή».



Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη διαδρομή που θα ακολουθούσαν για τη διαφυγή τους ο Χριστόδουλος Ξηρός, οι συνεργοί του και οι φυγάδες των «Πυρήνων» θα άλλαζαν τρία κλεμμένα βανάκια, τα οποία εκτιμάται ότι θα έκλεβαν κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου.



Το πρώτο κλεμμένο βαν θα βρισκόταν στην Ιερά Οδό, το δεύτερο 1 χλμ. πιο μακριά και το τρίτο μετά από 1,5 χλμ. 

Παράλληλα, σχεδιαζόταν να υπάρχει υποστήριξη και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σχέδιο σημειώματος που θα έστελνε ο Ξηρός μέσα στις φυλακές το οποίο θα έγραφε: «Ελπίζω τα κλεφτρόνια να μην μας προδώσουν και να μας έχουν έτοιμους», εννοώντας τους κακοποιούς που θα τους προμήθευαν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Γιατί θα χτυπούσε τον Κορυδαλλό 

Εκείνο που εξετάζουν οι Αρχές είναι και τα κίνητρα πίσω από το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές και απόδρασης των Πυρήνων.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο εκτιμήσεις με τη μια να αναφέρει ότι ο Ξηρός ήθελε να «ξεπληρώσει» τη βοήθεια που του παρείχαν οι «Πυρήνες» για να δραπετεύσει, αλλά και την κάλυψη που του παρείχαν όλους αυτούς τους μήνες.

Η δεύτερη εκτίμηση είναι πως ο Χριστόδουλος Ξηρός παραβίασε τους όρους της άδειάς του ακριβώς για να οργανώσει και να εκτελέσει αυτό το μεγαλόπνοο και επικίνδυνο σχέδιο απόδρασης.

Αναζητώντας τη γυναίκα-μυστήριο 

Στην παρούσα φάση, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας μια γυναίκας, οι Αρχές επικεντρώνουν τις προσπάθειες στον εντοπισμό και τη σύλληψή της. Τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα είναι πλαστά, ωστόσο, η φωτογραφία είναι αληθινή και από εκεί ξεκινούν οι έρευνες.



Ποιοι είναι οι άλλοι συνεργοί

Εκτός από τη μυστηριώδη γυναίκα που είχε θεαθεί στην Ανάβυσσο στο πλάι του Χριστόδουλου Ξηρού και ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα, η Αστυνομία αναζητά και τους άλλους συνεργούς που θα συμμετείχαν στο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Το μόνο στοιχείο που έχουν αυτή τη στιγμή οι αρχές στα χέρια τους είναι μια σημείωση στο σχέδιο με την τοποθέτηση του οπλισμού στο βαν που θα χρησιμοποιούνταν στην επίθεση στο οποίο ένα βέλος δείχνει ένα από τα καλάσνικοφ και δίπλα αναγράφεται «του Γιώργου με διπλό γεμιστήρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive