Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Γερμανοί: Χριστέ μου, όντως το έκαναν οι Έλληνες!

Γερμανοί: Χριστέ μου, όντως το έκαναν οι Έλληνες!

Ιδιαιτέρως «επιθετικά» δημοσιεύματα επιφυλάσσει ο γερμανικός Τύπος για τον εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επιχειρείται να διαμορφωθεί είναι το δημοσίευμα του Focus το οποίο υπογράφει η Αντόνια Σέφερ (Antonia Schäfer) και έχει ως εξής:...
 
«Χριστέ μου, το έκαναν όντως!. Οι Έλληνες ψήφισαν ένα αριστερό κόμμα και έφεραν έτσι το φάντασμα του τρόμου στην Ευρώπη. Αν κάνει κανείς όμως ένα βήμα πίσω θα παρατηρήσει ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών Αλέξης Τσίπρας, κανονικά είναι ο μεγάλος χαμένος. Ο Τσίπρας ξεκίνησε με υποσχέσεις την πολιτική του εκστρατεία, τις οποίες δεν μπορεί να τηρήσει σε καμία περίπτωση και κάποια στιγμή θα το καταλάβουν αυτό και οι ψηφοφόροι του. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις, ότι θέλει ταμείο υγείας για όλους και φυσικά κυρίως πως θα ζητήσει το κούρεμα του χρέους. Τις υποσχέσεις αυτές τις έκανε όμως χωρίς τους Ευρωπαίους δανειστές. Οι δανειστές δεν θα συνεχίσουν να ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομικά εξασθενημένη χώρα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Ο απολογισμός των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι ήδη σχεδόν ανεπαρκής. Εάν ο Τσίπρας κάνει κι’ άλλο πίσω όσον αφορά στα μέτρα, τότε οι δανειστές θα το σκεφτούν πολύ καλά να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος ‘μετάδοσης’ σε περίπτωση του Grexit είναι χαμηλός. Αυτοί που θα υπέφεραν όμως σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν η Ελλάδα και ο ελληνικός πληθυσμός και εν τέλει ο ίδιος ο Τσίπρας. Τότε οι Έλληνες θα αφήσουν τον Τσίπρα τόσο γρήγορα όπως εκείνος τους έδωσε μεγάλες υποσχέσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive