Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Έντονη Ελληνική διαφωνία για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας απο την Ε.Ε.


Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία
Την πρώτη σύγκρουση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν καλά-καλά περάσουν 24 ώρες από την ορκωμοσία του. Διπλωματικές πηγές, μάλιστα, ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της στάσης της στην Ουκρανία. Η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της... για το γεγονός ότι εκδόθηκε δήλωση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ομόφωνα όπως λέει το κείμενο, όπου εκφράζονται σκέψεις για περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της στάσης της στην Ουκρανία.
Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση της συναίνεσης της Ελλάδας και ότι στο πλαίσιο αυτό δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ύπατη εκπρόσωπο αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Φεντερίκα Μογκερίνι.
Με αφορμή το θέμα αυτό υπήρξε αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Real.gr Βενιζέλος - Κοτζιάς από realmedialive

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ορισμένοι εταίροι έδειξαν αρνητικά δείγματα πριν ορκιστεί η κυβέρνηση και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πίεση τους στο όνομα των εταίρων.

Τον λόγο ζήτησε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σε έντονο ύφος είπε ότι η Ελλάδα ούτε μια στιγμή απεδέχθη πίεση με μοχλό την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive