Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ» Αγγελέτου: Η Λίτσα με έριξε στα... σκυλιά!



Φορώντας εφαρμοστό μαύρο ταγέρ, άσπρο κολλητό πουκάμισο, αλλά και τα εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα Louboutin της οδηγήθηκε χθες ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς η δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου. Η 35χρονη σικάτη συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού...
αφού απολογήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση της «εταιρίας εκβιαστών», πήρε τον δρόμο για το κελί, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Η Αγγελέτου, η οποία γνωρίζει τον Βλαστό τα τελευταία δύο χρόνια, εμφανίζεται στη δικογραφία και ως ερωμένη του σκληρού βαρυποινίτη. Μάλιστα χθες τράβηξε επάνω της τα βλέμματα με την αψεγάδιαστη εμφάνισή της, την οποία συμπλήρωνε το προσεγμένο μανικιούρ της. Ωστόσο ήταν φανερά καταπτοημένη και κοιτούσε διαρκώς στο έδαφος.
Σε κάθε περίπτωση, στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε την εμπλοκή της στην υπόθεση στη Λίτσα, πρώτη ξαδέρφη του Βλαστού (και «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση), η οποία ήθελε ξεκάθαρα να την εκδικηθεί, όπως φέρεται ότι υποστήριξε! Πάντως, στο παρελθόν η νεαρή δικηγόρος και η Λίτσα (Ευαγγελία Βλαστού) έδιναν κοινό αγώνα για τον Βλαστό. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 οι δύο γυναίκες έκαναν κοινές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έξω από τις φυλακές Τρικάλων, δημοσιοποιώντας το αίτημα του βαρυποινίτη να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Στην υπόθεση η 35χρονη κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι παρέλαβε 1.650.000 ευρώ γνωρίζοντας ότι είναι μέρος των λύτρων από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον βαρυποινίτη πελάτη της, όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας: «Ο Π. Βλαστός δεχόταν επισκεπτήρια παράτυπα τόσο στον χώρο του αρχιφυλακείου της Στ' Πτέρυγας όσο και εντός του κελιού του, όπου τον είχε επισκεφτεί μία φορά η Ευαγγελία Βλαστού, όπως και η δικηγόρος του, η οποία έκανε πολλά "ελεύθερα" επισκεπτήρια εντός του κελιού του Βλαστού, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά».Πάντως, η ίδια υποστήριξε στην απολογία της πως η σχέση της με τον Βλαστό ήταν μόνο επαγγελματική: «Τα λέει αυτά (σ.σ.: η Λίτσα) επειδή αρνήθηκα να τη βοηθήσω πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαστός στη δίκη τους στη Λάρισα για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων την κατήγγειλε ότι οργάνωσαν μαζί την απόδραση και ότι έβαζε βόμβες για λογαριασμό του. Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτίζομαι με τον πελάτη μου» φέρεται ότι είπε η Αδαμαντία Αγγελέτου.
Σημειώνεται ότι η 35χρονη εμφανίζεται ως αντίζηλος της Πένυς Καρπούζου, πρώην συντρόφου του Βλαστού, εξαιτίας ενός... sms! Στις καταθέσεις της στην Aστυνομία η Καρπούζου περιέγραψε ότι «στις 13/12/12 και ενώ την περίοδο εκείνη είχα ερωτική σχέση με τον Βλαστό (...), από κεκτημένη ταχύτητα μου έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε συγκεκριμένα: "Καλημέρα Μαντουλίνι όμορφο, όλη μέρα". (...) Από τον συνειρμό που έκανα (Αδαμαντία - Μαντώ- Μαντουλίνι) κατάλαβα ότι αυτή ήταν η γυναίκα που είχε σχέση με τον Παναγιώτη Βλαστό και της έστελνα από ένα νούμερο που είχε επανενεργοποιήσει, χωρίς να ξέρω πότε συνέβη αυτό, διάφορα μηνύματα που της έλεγα ότι ο Παναγιώτης την κοροϊδεύει»!Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγελέτου έχει πρωταγωνιστήσει και σε ένα ακόμα «επεισόδιο» που λέγεται ότι συνέβη την περίοδο κατά την οποία ο Βλαστός πηγαινοερχόταν στα δικαστήρια. Τότε, ως πληρεξούσια δικηγόρος του, η Αγγελέτου είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, όπου φέρεται να ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να γίνει αναφορά στον προϊστάμενο της φρουράς. Οταν τής ζητήθηκε να βγάλει το Burberry πανωφόρι της και να ξαναπεράσει από τη μαγνητική πύλη, φέρεται ότι είπε σε μια αστυνομικό: «Ξέρεις πόσο κοστίζει αυτό;»
Το «μπετό» και η «πατσαβουριά»
Δικούς τους κανόνες συνωμοτικότητας είχαν αναπτύξει τα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης που συντόνιζε εκβιασμούς, απαγωγές και «συμβόλαια θανάτου» μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους μπερδεύοντας ταυτόχρονα την Αστυνομία. Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι συνθηματικές εντολές δίνονταν συνήθως κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίων μέσω συγγενικών τους προσώπων ή μέσω κρατουμένων που αποφυλακίζονταν ή έπαιρναν άδεια, αλλά και μέσω επίορκων αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Από τις πιο χαρακτηριστικούς κωδικούς που χρησιμοποιούσαν είναι οι λέξεις «μικρό» για το πιστόλι, «πουκάμισο» για τη χειροβομβίδα, «μπετό» για τις εκρηκτικές ύλες, «ψηλή» για το Καλάσνικοφ, ενώ «συνεργείο» ήταν το μέρος συνάντησης και «βόλτα» η απόπειρα απόδρασης! Η περιβόητη Λίτσα στην κατάθεσή της ανέφερε ότι με τη φράση «έχει κάνει πατσαβουριά» ο Βλαστός αναφερόταν σε εκείνη, διότι είχε μιλήσει στην Αστυνομία και σχεδίαζε να τη σκοτώσει.
Σε έναν διάλογο οι αστυνομικοί ακούν τον Βλαστό και κάποιον άγνωστο να αναφέρονται σε μια «κοπέλα που δεν έχει τρόφιμα», εννοώντας το όπλο που δεν έχει σφαίρες. Με τον κωδικό «καλό παιδί» περιγραφόταν ο επιχειρηματίας που δανειζόταν λεφτά με τόκο από τον βαρυποινίτη και ήταν συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων, με τις λέξεις «μαύρα» ή «ΒΡ» τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου, ενώ «κάβα» ήταν εκείνα που προέρχονταν από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της οργάνωσης.
Η πιλότος & το «σχέδιο Μπούμπης»
Με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής της σε Α.Τ. αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της η... πιλότος Μαρία Μουζακίτη! Η γυναίκα που ήταν συνέταιρος με την Πένυ Καρπούζου (πρώην σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού) σε κατάστημα μανικιούρ - πεντικιούρ αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν μπορούσε να αρνηθεί στην Καρπούζου τις «εξυπηρετήσεις» που της ζητούσε, γιατί φοβόταν! Ειδικότερα, όσον αφορά το «σχέδιο Μπούμπης» (τη σχεδιαζόμενη απαγωγή μεγαλοστελέχους τράπεζας), υποστήριξε πως όταν κατέλαβε ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο αποχώρησε, ενώ για τα μαθήματα χειρισμού ελικοπτέρου υποστήριξε πως την έπεισε η Καρπούζου να τα κάνει: «Οταν κατάλαβα πως ήθελαν να με χρησιμοποιήσουν απέτυχα επίτηδες στις εξετάσεις και δεν πήρα το δίπλωμα» φέρεται ότι είπε.Στο μεταξύ, στις φυλακές οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος ως μέλος του κυκλώματος Δημήτρης Χατζησταύρου, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο έμπορος Πέτρος Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Παναγιώτης Στουρνάρας (στον οποίο επιβλήθηκε επιπλέον καταβολή εγγύησης 1.000 ευρώ). Σύμφωνα με τη δικογραφία, στον 60χρονο που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και αρνείται τις κατηγορίες καταλογίζεται πως κατ' εντολή του Βλαστού συναντήθηκε με τη Λίτσα στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης και της παρέδωσε 20 κιλά εκρηκτικής ύλης. Πάντως, τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι τρεις, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες.
Τα δεκάδες πλοκάμια της συμμορίας
Τριπλάσια από όσα έχουν περιληφθεί στην πρόσφατη δικογραφία φαίνεται ότι είναι, όπως εκτιμούν οι Αρχές, τα πρόσωπα που απαρτίζουν την εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές, με ρόλους οι οποίοι συνεχώς άλλαζαν. Οι φερόμενοι ως αρχηγοί μέσα από τις φυλακές μοίραζαν αρμοδιότητες στους νέους συνεργάτες που στρατολογούσαν ή απέσυραν τους παλιούς, ανάλογα με το πόσο είχαν «καεί» από τις παρακολουθήσεις των Αρχών! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι προσπαθούν να φωτίσουν τους σκοτεινούς διαδρόμους που είχε δημιουργήσει η «εταιρία εκβιαστών» μέσα και έξω από τα κελιά, συναντούν τελικά έναν λαβύρινθο στην προσπάθειά τους να «ξεκλειδώσουν» το modus operandi της.
«Πρόκειται για μια δαιδαλώδη μαφία, η οποία εδώ και 30 χρόνια αλλάζει πρόσωπα, ρόλους και θέσεις. Θα χρειαστούμε μεγάλο χρονικό διάστημα για να έχουμε την πλήρη εικόνα της δραστηριότητας των υποομάδων που απαρτίζουν αυτό το μωσαϊκό της παρανομίας» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που μετέχει στις έρευνες.
Παράλληλες ενέργειες

Οταν οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν κακοποιό που εκβιάζει καταστήματα γνωρίζουν μόνο αυτήν την παράνομη δραστηριότητά του. Αγνοούν τις παράλληλες ενέργειες που κάνει για λογαριασμό των «αρχηγών» που είναι τρόφιμοι των φυλακών. Ο καθένας από αυτούς, όπως έχει προκύψει από τις έρευνες, έχει τους δικούς του ανθρώπους για τις «δουλειές» του. Συχνά, όμως, τους... δανείζει! Ετσι, εκεί που οι αστυνομικοί νομίζουν ότι ξέρουν από ποιον παίρνει εντολές ο υπό παρακολούθηση ύποπτος, ξαφνικά τον βλέπουν να επισκέπτεται τα νυχτερινά κέντρα που προστατεύει άλλος «αρχηγός».
Τα κέρδη μοιράζονται ανάλογα με το πόσο βαρύ όνομα έχει ο καθένας. Ο capo di capi παίρνει δικαιωματικά τη μερίδα του λέοντος, ενώ οι υπόλοιποι αρκούνται στο ποσοστό που τους αναλογεί. Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, οι επικοινωνίες γίνονται μόνο με κλειστά σημειώματα σφραγισμένα με ταινία και γραμμές με στιλό για να μην τα ανοίγει ο «ταχυδρόμος». Επίσης χρησιμοποιούν κινητά που έχουν αγοραστεί σε ονόματα Πακιστανών, ενώ οι καταχωρισμένες επαφές είναι κωδικοποιημένες.
Θεοδόσης Π. Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive